SEDAM SATI RADNO VREME? Vučić: Ja mislim da je i 40 sati nedeljnog radnog vremena malo

Autor:

Vesti

29.04.2024

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić o radnom vremenu i odmoru

SEDAM SATI RADNO VREME? Vučić: Ja mislim da je i 40 sati nedeljnog radnog vremena malo

Foto: TV Pink/printscreen


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić se obratio javnosti povodom diskusije o radnom vremenu i godišnjem odmoru. U svom izlaganju, Vučić je izneo različite stavove o aktuelnim trendovima u Evropi i politici radnog vremena u Srbiji.

Trend radnog vremena u Evropi

Jedna od ključnih tema obraćanja bila je usklađenost radnog vremena sa evropskim standardima. Vučić je istakao da je radno vreme od 7 sati u Crnoj Gori deo šireg trenda koji se primećuje širom Evrope. Ovo je izazvalo polemiku o usklađenosti sa međunarodnim standardima i uticaju takvih promena na radnu snagu i privredu.

- Jedan od uslova za saradnju sa SNS je bila da se ne radi nedeljom i da se skrati radno vrme na 7 sati... Još malo, pa da se ne radi nikad... Izračunajte koliko godišnjih odmora imamo, nema ni grada koji nismo obišli, samo da se ne radi... - rekao je Vučić.


Stavovi o radnom vremenu

Predsednik je takođe izneo svoje lične stavove o radnom vremenu, ističući da je jedan od uslova za saradnju sa SNS bio da se ne radi nedeljom i da se skrati radno vreme na 7 sati. Ovaj stav je izazvao pažnju javnosti i pokrenuo široku raspravu o balansu između produktivnosti i kvaliteta života zaposlenih.

- Ja mislim da je 40 sati nedeljnog radnog vremena malo - izjavio je Vučić.


Godišnji odmor i podrška inicijativama

U svom obraćanju, Vučić je takođe dotakao temu godišnjeg odmora, naglašavajući da je ova tema važna za radnike širom zemlje. Raspravljajući o dužini godišnjeg odmora i potencijalnim promenama, predsednik je istakao da neće podržavati inicijative koje smatra neprikladnim ili neodgovarajućim za interese države.

- Država nije igračka i dodvoravanje narodu. Do 2027. nema ništa od toga - rekao je on.


Ovim obraćanjem, predsednik Aleksandar Vučić pokrenuo je važnu javnu raspravu o radnom vremenu i odmoru, ističući različite perspektive i stavove o ovim pitanjima. Diskusija koju je pokrenuo sigurno će nastaviti da privlači pažnju javnosti i izaziva dalje promišljanje o optimalnom balansu između rada i odmora u savremenom društvu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Ana

29.04.2024 19:05

Predsednik je potpuno upravu.

duka

29.04.2024 19:10

svako ko hoce moze da radi i 8sati smene sasvim dovoljno

Ena

29.04.2024 19:12

Srbija je toliko projekata započela pa je potrebno mnogo sati rada da bi se sve to završilo.

Miloš

29.04.2024 19:13

Ljudi pa stalno jaučemo kako treba da se razvijamo, to se ne dešava neradom već ozbiljnim radom