'VIDIM I RAZUMEM KOSOVO I METOHIJU KAO NEOTUĐIVI DEO SRBIJE' Vučević: Vlada nikad neće odustati od KiM, jasno sam to podvukao

Autor:

Vesti

01.05.2024

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Vučević: Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije

'VIDIM I RAZUMEM KOSOVO I METOHIJU KAO NEOTUĐIVI DEO SRBIJE' Vučević: Vlada nikad neće odustati od KiM, jasno sam to podvukao

Foto: RTS/printscreen


Mandatar Miloš Vučević istakao je da vidi i razume Kosovo i Metohiju kao neotuđivi deo Srbije, naglašavajući da Vlada Srbije nikada neće odustati od KiM, kako je jasno istaknuto u njegovom ekspozeu. U odgovoru na kritike zamenice predsednika poslaničke grupe "Mi snaga naroda" Jelene Pavlović, Vučević je istakao da nije izbegavao ni jednu temu i da je vrlo jasno govorio o aktuelnim dešavanjima i budućim izazovima, naglašavajući nepopustljivost po pitanju KiM.

"Nisam pobegao ni od jedne teme, ni od jedne tačke i vrlo jasno sam pričao o onome što nam se dešava i onome što nas čeka i vrlo jasno podvukao da ne odustajemo od KiM", rekao je Vučević, odgovarajući na izlaganje zamenice predsednika poslaničke grupe "Mi snaga naroda Branimir Nestorović" Jelene Pavlović, koja je kritikovala ekspoze mandatara i predstavljeni plan politike prema KiM i EU.



Planovi Srbije u odnosima sa EU

Vučević je precizno govorio o planovima Srbije kada su u pitanju odnosi sa EU, ističući da ulazak u EU zahteva razmatranje praktičnih, političkih i ekonomskih razloga, a ne samo emotivne motive. "Niko nije ušao u EU iz ljubavi. Već iz praktičnih i političkih i ekonomskih razloga. To su interesi koji bi trebalo da i nas opredeljuju", naglasio je Vučević.

Značaj poljoprivrede u srpskom društvu

Odgovarajući na kritike o poljoprivredi, mandatar je istakao značaj poljoprivrede kao neodvojivog dela srpskog ambijenta i tradicije. Tokom izlaganja ekspozea, Vučević je naglasio da je Srbija iznad svega za njega i da je to na više nivoa pokazao.

Kroz svoje izlaganje, mandatar je jasno istakao svoje stavove o KiM, odnosima sa EU i značaju poljoprivrede, pokazujući odlučnost i predanost u vođenju zemlje ka prosperitetnijoj budućnosti.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Gaga

01.05.2024 21:35

Sve dok je na čelu Srbije SNS i Vučić KiM će biti sastavni deo Srbije.

Ана

01.05.2024 21:35

КиМ је део Србије и нећемо дати наше.

Teona

01.05.2024 21:37

Nikada odustajanja nema tacka

Senka

01.05.2024 21:37

KiM ke sastavni deo Srbije koja nikada neće priznati nezavisnost svoje južne pokrajine.