OD 13. DO 17. MAJA NAJTEŽA NEDELJA ZA SRBIJU!

Autor:

Vesti

01.05.2024

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić o glasanju u Savetu Evrope!

OD 13. DO 17. MAJA NAJTEŽA NEDELJA ZA SRBIJU!

Foto: Milos Tesic/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi pripremne radove na izgradnji kompleksa EXPO 2027 i prisustvuje ceremoniji početka radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu.

- Najverovatnije će 13. da zakažu glasanje, a najverovatnije će Savet Evrope doneti odluku 17. maja. Tabliraće Rezoluciju 09. kako se to kaže, ovi kosponzori. Nemci kao glavni, Amerikanci kao pomagači. Teško da će 10. da stignu, tako da 13. najverovatnije - rekao je Vučić.

Ja ću i danas popodne da imam sastanak sa celim našim timom, na vezi sam i sa Njujorkom, po prvi put smo u UN imali porodice naših žrtava, ne znam zašto to ranije niko nije radio, ništa mi nije jasno. Valjda se ljudi plaše da se suprostave velikim - govoreći o političkoj situaciji.

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su šanse da tzv. Kosovo postane član Saveta Evrope i dalje velike, ali da Srbija daje sve od sebe da to spreči. On ističe da je to važno kako bi se poštovala evropska pravila i uslovi dogovoreni sa Evropljanima i Amerikancima. Vučić je naglasio da je obaveza formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) ključni deo tog dogovora i da je važno da se to poštuje.

- Dajemo sve od sebe da to sprečimo jer time poštujemo evropska pravila, uslove i sve ono što smo sa Evropljanima i Amerikancima dogovorili, za razliku od njih - ističe Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Hadrijan

01.05.2024 10:35

Teško jeste, ali opet borba nam donosi nivoe samopoštovanja za koje nismo ni verovali da imamo.

zivkag2306

01.05.2024 10:43

Spoljni uticaji i malverzacije koje cine velike sile samo jacaju unutrašnju politiku Srbije i podršku vlasti koja se nesebično trudi da nas povede na pravi put!

zivkag2306

01.05.2024 10:51

Prebrodili smo mnoge teške stvari, izguracemo i ovo! Srbija neće biti ponižena!

Ana

01.05.2024 11:35

Borba ne prestaje, jer predaja nije opcija.