SRBIJA SE SUOČAVA SA IZAZOVOM "BELE KUGE" Milica Zavetnica: Trudiću se da u Srbiji pobedi život

Autor:

Vesti

01.05.2024

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milica je nova ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije

SRBIJA SE SUOČAVA SA IZAZOVOM "BELE KUGE" Milica Zavetnica: Trudiću se da u Srbiji pobedi život

Foto: ST/N. MANDIĆ

Milica Đurđević

Milica Đurđević Stamenkovski, koja je predložena za ministarku za brigu o porodici i demografiju u novoj Vladi Srbije, napisala je danas na Instagramu da će se truditi da da doprinos da u Srbiji "pobedi život."

- Srbija se suočava sa izazovom „bele kuge” i kao ministarka ću se truditi da dam doprinos da u Srbiji „pobedi život” i da se država, škole i obdaništa ispune decom, kao i da se očuvaju porodične vrednosti. Taj talas dekadencije koji dolazi sa Zapada je namerio da porodicu potpuno dezintegriše i da je relativizuje i da je izopšti kao najvažniju ćeliju našeg društva, kao temelj koji je opstao i kada nismo imali državu – imali smo stabilnu porodicu koja je pokretala velike stvari! - napisala je ona.

 

 

Milica Đurđević Stamenkovski je nova ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije. Rođena je 21. jula 1990. godine u Beogradu, opština Zvezdara. Pohađala je Osnovnu školu "Dragojlo Dudić", a potom upisala Prvu beogradsku gimnaziju, gde je i maturirala. Posle gimnazije, upisala je Fakultet političkih nauka, na kome je stekla zvanje diplomiranog politikologa.

Interesovanje za društvena i politička zbivanja pokazivala je još od detinjstva. A odmah po sticanju punoletstva, organizovala je i prve političke skupove, i to mitinge i demonstracije za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, 2007. i 2008. godine, stoji na sajtu milica.djurdjević.rs.

Sa prijateljima i rodoljubima, koji su kao i ona privrženi odbrani srpskih nacionalnih interesa, pokrenula je rad udruženja "Zavetnici", zvanično osnovanog u februaru 2012. godine. Milica Đurđević je 2016. godine sa članovima udruženja organizovala najveće anti-NATO demonstracije u Evropi u kojima je učestvovao veliki broj građana, srpskih patriota. Nakon sedam godina sadržajnog i posvećenog rada, udruženje "Zavetnici" donelo je odluku o osnivanju Srpske stranke Zavetnici. Ova politička organizacija upisana je u registar političkih stranaka u avgustu 2019. godine.

Milica je jedan je od autora "Platforme za obnovu suvereniteta" na Kosovu i Metohiji. Istaknuti je borac za očuvanje porodičnih vrednosti. Organizovala je i bila učesnik više međunarodnih skupova i konferencija posvećenih geopolitičkim i bezbednosnim pitanjima. U široj javnosti je stekla podršku i popularnost zbog diskusija i javnih polemika u kojima je učestvovala u televizijskim i radio emsijama, kao i na društvenim mrežama. Aktivni je korisnik društvenih mreža na kojima zastupa svoje političke stavove, a njen zvanični fejsbuk nalog je među najpopularnijima, sa velikim brojem prijatelja i pratilaca iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i srpske dijaspore. Milica pored maternjeg srpskog, govori i ruski i engleski jezik. 

Milica Đurđević Stamenkovski je u istoriji modernog srpskog parlamentarizma najmlađi predsednik političke stranke. Njena vizija je suverena, slobodna, porodična i domaćinska Srbija. Podsetimo, srpska napredna stranka održala je sednicu Predsedništva danas sa početkom u devet časova, nakon koje je mandatar Miloš Vučević saopštio imena predloženih ministara nove Vlade Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading