AMINOVAO I NOLE! Zimonjić LETI, ON je novi selektor Srbije?

Autor:

Sport

01.12.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procureli detalji.

RepublikaFoto: Starsport
Đoković i Zimonjić tokom ATP kupa u Beogradu

Viktor Troicki (34) biće novi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, saznaje Srpski telegraf! Iskusni teniser koji za selekciju naše zemlje igra od 2008. naslediće nekadašnjeg saigrača Nenada Zimonjića, a ključna za njegovo imenovanje je podrška ostalih asova.

Da Viktor preuzme kormilo tima, saglasni su svi ostali reprezentativci sa Novakom Đokovićem, Dušanom Lajovićem i Filipom Krajinovićem na čelu. Razlog za smenu nije nezadovoljstvo Zimonjićem, već činjenica da je Troicki po godinama približniji aktuelnim reprezentativcima, ali i mladim nadama.

KONKURISAO I ZIMONJIĆ

Takođe, imajući u vidu da mu se karijera bliži kraju, Viktor bi imao više vremena da se posveti prenošenju znanja. U kratkoj izjavi za Srpski telegraf on nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje naše saznanje.

- Konkurs je u toku. Čujemo se kada se završi - poručio nam je Troicki i tako između redova nagovestio da je uključen u selektorsku trku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Troicki - budući selektor?

Isto nam je rekao i dosadašnji kapiten našeg tima.

- Prijavio sam se opet, ali ne bih spekulisao da li ću biti izabran ja, Viktor ili neko treći - rekao je Zimonjić.

Da će Srbija uskoro dobiti novog selektora, kao i kada je Zimonjić pre četiri godine nasledio Bogdana Obradovića, potvrđeno nam je i u Teniskom savezu Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Nenad Zimonjić

- On će biti izabran, kao nedavno Dušan Vemić, koji je imenovan na čelo Fed kup tima. Komisija će izabrati najboljeg imajući u vidu sve njegove kvalitete. Ovo se ne radi jer je neko nezadovoljan Nenadom, već jer je njemu, kao i Tatjani Ječmenici, istekao mandat - kaže je Dušan Orlandić, izvršni direktor TSS.

TVORAC USPEHA

Da bi Troicki mogao da bude to pravo rešenje, govori njegov učinak za Srbiju u Dejvis kupu. Od debija 2008. protiv Nikolaja Davidenka do danas Viktor je za Srbiju i u singlu i u dublu odigrao 40 mečeva u Dejvis kupu, koji je i osvojio 2010, dok je ove godine sa šest nastupa bio deo tima koji je slavio na prvom ATP kupu. Upravo je on doneo "salataru" Srbiji pobedivši Francuza Majkla Ljodru u petom meču finala pre jedne decenije. Na ATP kupu je u dublu upisao samo jedan poraz, ali i pet važnih pobeda, uključujući i onu sa Đokovićem u finalu protiv Španije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading