CSKA DOMINANTAN u Evroligi, Zenit SRČAN protiv Fenera, Alba i Valensija KO U NBA!

Autor:

Sport

03.12.2020

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni 12. kolo Lige Evrope nije razočaralo, pa je na terenima širom starog kontinenta bilo dosta uzbuđenja ove noći.

RepublikaFoto: Euroleague.net
KK Fener - KK Zenit

Prvi meč na programu završen je dominantnom pobedom CSKA protiv Olimpijakosa.

Rusi su Grke savladali 80:61, a o pobedniku od starta do finiša nije moralo da se razmišlja.

Dominantan, kao i uvek, bio je Majk Džejms sa 16 poena, sedam skokova i sedam asistencija, dok je kod crveno-belih iz Atine najbolji bio Printezis sa deset poena, što dovoljno govori o pruženoj partiji Olimpijakosa, koji sada pada na 5-5 u Evroligi, dok CSKA ostaje prvi sa 8-2.

RepublikaFoto: Euroleague.net
KK CSKA - KK Olimpijakos

Znatno zanimljiviji meč viđen je u Sankt Peterburgu, gde je Zenit uprkos svim problemima koji ih prate ove sezone pružio solidan otpor Fenerbahčeu.

Turci su ipak trijumfovali 73:65, ali je Zenit sa 21:8 u trećoj četvrtini ozbiljno stao na gas i uplašio pretendenta na evropski tron.

U sastavu Igora Kokoškova najviše se istakao miljenik "Grobara" Jan Veseli sa 17 poena i četiri skoka, dok je za Zenit Kevin Pangos prednjačio sa 16 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Ekipa Ćavija Paskvala sada možda je i najlepša priča Evrolige ove sezone, pa se posle borbe sa koronom Rusi sada nalaze na petom mestu sa 6-3. Fener se polako penje posle slabog starta, pa sada ima skor 5-6.

RepublikaFoto: Euroleague.net
KK Fener - KK Zenit

Panatinaikos i Olimpija iz Milana potom su odigrali meč dva poluvremena.

Italijani su najpre izdominirali u prvom poluvremenu, da bi se Grci potpuno oporavili, pa i na kraju trijumfovali, predvođeni sjajnim Nemanjom Nedovićem.

PAO je pobedio 80:77, a naš reprezentativac ubacio je 16 poena uz četiri asistencije. Pratili su ga Mitoglu i Papapetru sa po 14. U redovima italijanskog sastava najbolji je bio bivši igrač Zvezde Kevin Panter, koji je takođe ubacio 16 poena.

RepublikaFoto: Euroleague.net
KK Panatinaikos - KK Olimpija

Alba i "srpska" Valensija odigrale su možda i najzanimljiviji meč večeri, ali su nažalost Nemci na kraju trijumfovali sa 100:92.

Prvo poluvreme bilo je neizvesno, ali je sjajna treća deonica Albe presudila, iako je Valensija u finišu umalo orkestrirala preokret.

Jednostavno, ovo je bilo Albino veče. Svi su pogađali sa svih pozicija, pa su na kraju čak četiri igrača sastava iz Berlina postigli 13 ili više poena. Sa druge strane su odgovarali Hermanson, Prepelič i San Emeterio, ali nedovoljno. Nikola Kalinić postigao je deset poena uz skok i asistenciju, dok Vanja Marinković nije ni igrao. 

RepublikaFoto: Euroleague.net
KK Valensija - KK Alba

Podsećamo, i Zvezda je večeras poražena od Makabija rezultatom 81:76, pa sada crveno-beli imaju skor od 4-8 u Evroligi.

RepublikaFoto: Euroleague.net
KK Crvena zvezda - KK Makabi

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading