UZALUDNA MAGIJA LAMELE: Arsenal posle preokreta srušio Totenhem i Murinja!

Autor:

Sport

14.03.2021

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Arsenala savladali su Totenhem u derbiju Severnog Londona sa 2:1 u okviru 28. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duel Smita Roua i Lamele

Arsenal je u prvom poluvremenu bio bolji rival, konstantno je pritiskao Totenhem, čak su u jednom momentu pogodili stativu, ali do gola nisu mogli.

Onda je usledio možda i najlepši trenutak sezone i fenomenalan pogodak Erika Lamele za vođstvo Sparsa. Argentinac je pogodio "rabonom" za šok svih na stadionu.

U samom finišu prvog poluvremena je Arsenal uspeo da dođe do izjednačenja, a strelac je bio Martin Edegor, pa domaći sastav nije otišao sa golom zaostatka na "veliki odmor".

Drugo poluvreme je bilo nekako mirnije od prvog, ali je Arsenal uspeo da napravi prevagu. Aleksandar Lakazet je u 64. minutu sa bele tačke uspeo da bude precizan i donese preokret Arsenalu i vođstvo od 2:1 u derbiju severnog Londona.

Da stvari po Totenhem budu još teže postarao se Erik Lamela, koji je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton i ostavio Totenhem na terenu sa desetoricom, a u prvom poluvremenu se i Son povredio, pa je izmenjen.

Totenhem je od tog trenutka bio mnogo bolji rival, Kejn je postigao gol koji je poništen zbog ofsajda, a onda je engleski napadač pogodio i stativu iz slobodnog udarca, na odbitak je naišao Sančez, ali je Gabrijel sa gol linije otklonio opasnost.

Na kraju pobeda za Arsenal koja je Totenhemu umanjila šanse za plasman u Ligu šampion preko Premijer lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading