LEŠINARENJE NE PRESTAJE: Prvo je mađarski desničar poželeo deo Ukrajine, a sada i OVA ZEMLJA iz komšiluka hoće "SVOJE" PARČE!

Autor:

Svet

29.01.2024

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima li kraja željama političara da što je moguće više otkidaju delove Ukrajine za svoje potrebe?

LEŠINARENJE NE PRESTAJE: Prvo je mađarski desničar poželeo deo Ukrajine, a sada i OVA ZEMLJA iz komšiluka hoće "SVOJE" PARČE!

Foto: Shuttestock

Nije se još prašina ni slegla posle izjave mađarskog desničara Lasla Torockaja da bi deo Ukrajine trebalo da bude pripojen toj zemlji, a već se oglasio i neko iz Rumunije.

Lider rumunske populističke stranke desnice ASR, Klaudiju Tarziju rekao je da je spreman da žrtvuje rumunsko članstvo u NATO kako bi pripojio teritorije Ukrajine.

"Verujem da je potrebno da se odmrznu odnosi između Rumunije i Rusije, prepoznajem potrebu za saradnjom između te dve zemlje. Spreman sam da tome pridonesem, ali tek nakon što Rusija dokaže da i ona sve to želi", rekao je Tarziju.

Prema njegovim rečima, Rumunija je "u sendviču između dva carstva koja krše njen suverenitet".

Istovremeno je izjavio kako je “službeni stav ACP-a da je NATO, za koji je Rumunija uložila velike napore da uđe, upravo kako bi ih zaštitila od Rusa, koji su već 12 puta napali našu zemlju, samo jedno od tih "carstva" s kojima se mora imati posla kako bi se "zgrabili komadi Ukrajine".

Klaudiju Tarziju ranije je rekao Rusima da je "spreman da im da peticu", nekoliko dana nakon sveobuhvatne ruske invazije na Ukrajinu.

Tarziju se dakle, manje više samo nadovezao na logiku desničara Lasla Torockaja iz Mađarske koji smatra da zemlja čiji je pripadnik "polaže puno pravo" da dobije deo Zakarpatske oblasti u Ukrajini u kojoj živi više od 150.000 Mađara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading