DOMAĆIN AL’ ZAMALO: Bajden se gotovo izljubio sa Sijem, pa ga potom NAZVAO DIKTATOROM! Kina u šoku

Autor:

Svet

16.11.2023

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden je dočekao Sija u kalifornijskoj vili, nakon čega je usledio sastanak, radni ručak i kratka šetnja. Posle toga se predsedniku SAD dogodio težak gaf

DOMAĆIN AL’ ZAMALO: Bajden se gotovo izljubio sa Sijem, pa ga potom NAZVAO DIKTATOROM! Kina u šoku

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden nije se pokazao kao idealan domaćin tokom samite u San Francisku na kojem je učestvovao i lider Kine Si Đinping.

Bajden je, verovali ili ne, nakon što je Siju uputio niz korektnih i protokolarnih reči rekao da je diktator.

Bajden je dočekao Sija u kalifornijskoj vili, nakon čega je usledio sastanak, radni ručak i kratka šetnja. Kako prenosi Rojters, razgovori su trajali duže od četiri sata.

Nakon četvorosatnog sastanka sa Sija, Bajden je održao odvojenu konferenciju za novinare u blizini San Franciska, na kraju koje je upitan zastupa li još stav da je aktuelni kineski predsednik diktator.

- Gledajte, on je.... On je diktator u smislu da je on čovek koji vodi zemlju koja je komunistička država koja se temelji na potpuno drugačijem obliku vlasti od našeg - odgovorio je Bajden.

Bajden je Sija slično označio u junu, kada je govorio o preletu kineskog špijunskog balona iznad SAD-a u februaru, koji su na kraju oborili američki borbeni avioni.

Prema njegovim rečima, razlog zašto se Si uzrujao kada je balon pun špijunske opreme oboren je taj što nije znao gde se tačno nalazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading