TUGA, STRAH I OČAJ AVRAMA IZREALA U TEL AVIVU: Ovo je prvi put da se PLAŠIM ZA MOJU DECU!

Autor: Telegraf.rs

Svet

07.10.2023

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon masovnih raketnih napada na teritoriji južnog i centralnog Izraela, u kojima je najmanje 20 osoba poginulo, a više stotina je povređeno, Telegraf.rs je razgovarao sa Avramom Izraelom, koji živi u Tel Avivu sa svojom ćerkom, zetom i dvoje maloletne dece od 6 i 10 godina.

TUGA, STRAH I OČAJ AVRAMA IZREALA U TEL AVIVU: Ovo je prvi put da se PLAŠIM ZA MOJU DECU!

Foto: Tanjug/AP, YouTube/Printscreen

Izrael je istakao da su svi od jutros smešteni u sigurnim sobama koje postoje u okviru svake stambene zgrade. Takođe, naglasio je da se uspešno čuje sa porodicom putem Skajpa i WhatsApp-a.

"Ono što me posebno brine je to što je ćerka prvi put zabrinuta. Ona je uvek smatrala te napade kao trenutne, sada je prvi put zabrinuta šta se dešava i kakav će epilog biti", izjavio je Avram Izrael za Telegraf.rs.

Izrael je dodao da su granice u Izraelu relativno blizu, te da su određene granice udaljene samo desetinu kilometara. Trenutno razmenjuju poruke i koriste internet za komunikaciju. Deca su smestili u sigurne sobe odmah jutros, gde su i spavala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Situaciju opisuje kao veoma napetu i kaže da su svi preneraženi činjenicom da je Izrael iznenada napadnut. Takođe, ističe da su društvene mreže glavni izvor informacija za građane, s obzirom na to da se zvanične informacije retko dobijaju.

"Putem društvenih mreža svedoci su apela ljudi iz Kibuca, koji mole za pomoć da se odbrane. Imaju snimke sa palestinske, Hamasove televizije gde ovi prikazuju otete ljude, vojnike koje su ubili i koje gaze, što pravi dodatni gnev", izjavio je Izrael.

Takođe, izražava zabrinutost da bi se u sukob mogao uključiti i Hezbolah iz Libana, dok postoje tvrdnje da je Iran umešan u ove događaje.

Opisujući sigurne sobe, Avram Izrael objašnjava da su one zapravo skloništa i da se nalaze u novim stambenim zgradama. Ojačane su betonom, imaju šaluzine, betonska vrata i uređaje za prečišćavanje vazduha.

Podsetimo, najmanje 20 osoba je poginulo, a više stotina je povređeno u masovnim raketnim napadima koji su jutros izvedeni na teritoriji južnog i centralnog Izraela. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu poručio je da je Izrael u ratu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Goran

08.10.2023 09:54

Avrame, ne boj se, ovo je nista za nas. Pozdrav iz Beer Sheve