VIKALI, PSOVALI I NAPADALI SUGRAĐANE KOJI SEDE PO KAFIĆIMA I NE RADE NIŠTA: Haos u prestonici na protestu, intervenisala i policija

Autor:

Vesti

21.04.2024

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizator i predvodnik protesta izjavio je da je cilj šetnje glavnim ulicama prestonice da "probudi stanovnike grada iz njihovog samozadovoljstva"

VIKALI, PSOVALI I NAPADALI SUGRAĐANE KOJI SEDE PO KAFIĆIMA I NE RADE NIŠTA: Haos u prestonici na protestu, intervenisala i policija

Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Izraelska policija rasterala je sa ulica Tel Aviva demonstrante koji su protestovali skandirajući slogane protiv vlade i pozivajući na oslobađanje talaca koje drži Hamas.

Prethodnih nedelja demonstranti su blokirali auto-put Ajalon, ali juče su šetali nekim od najprometnijih gradskih ulica poput Ibn Gabirola, Kralja Džordža i Dizengofa, prenosi Tajms of Izrael.

Bar Pakula, organizator i predvodnik protesta izjavio je da je cilj šetnje glavnim ulicama Tel Aviva da "probudi stanovnike grada iz njihovog samozadovoljstva".

Tokom protestnog marša, demonstranti su se obraćali sugrađanima koji su sedeli u baštama kafića i restorana i opominjali ih zbog toga što se nisu pridružili protestu.

Policija je povorku zaustavila kod tržnog centra Dizengof i rasterala demonstrante, a u saopštenju policije je navedeno da nije bilo hapšenja i da nisu izricane novčane kazne.

Palestinac, vozač hitne pomoći, poginuo je danas tokom evakuacije osoba povređenih u napadu nasilnih jevrejskih doseljenika, a najmanje 12 Palestinaca je poginulo tokom odvojenog incidenta na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštile su palestinske vlasti u okupiranoj enklavi.

Današnji incidenati su se dogodili u jeku nasilja širom Zapadne obale i oružanih sukoba u Pojasu Gaze, prenosi Rojters.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je 50-godišnji vozač hitne pomoći ubijen u izraelskoj vatri u blizini Al-Savija, južno od grada Nablusa, dok je transportovao ljude povređene tokom izraelskog napada na jedno obližnje selo.

Međutim, za sada nije jasno da li su na njega pucali jevrejski doseljenici ili pripadnici izraelskig snaga.

U odvojenom napadu u oblasti Nur Šams, u blizini palestinskog grada Tulkarm, ubijeno je najmanje 12 Palestinaca, saopštile su palestinske vlasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading