Tite: Idemo na pobedu protiv Srbije

Autor:

Sport

26.06.2018

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite izjavio je da njegov tim želi pobedom protiv Srbije da završi grupnu fazu takmičenja na SP u Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tite i Miranda uoči meča sa Srbijom

Brazil i Švajcarska imaju po četiri boda, dok je Srbija treća sa tri. Brazilcima je dovoljan i remi za plasman u osminu finala Mundijala, dok ih poraz vraća kući.

Brazilski novinari su podsetili Titea da je srpski tim u proseku viši za 10 centimetara.

- Nije samo to, već i tehnički, idividualni kvalitet srpskog tima. Gledamo kako da izbegnemo situacije kao što su korneri i prekršaji sa strane. Da, oni su viši, ali negde si u prednosti, negde nisi. Strategijski ćemo gledati da to nadoknadimo - rekao je Tite.

On je istakao da ne razmišlja o protivniku u osmini finala SP, već samo o Srbiji.

- Očekivanja su velika. Ne smemo i ne razmišljamo o tome. Kvalitet Kolarova, Mitrovića, Ivanovića, Matića, Milinković-Savića... Ovo je SP. To ne smemo da zaboravimo. Ko god da je protivnik, proći ćemo ako zaslužimo da prodjemo - rekao je Tite.

Posao selektora Brazila nosi ogroman pritisak, a Tite ga se, kaže, oslobodio nakon pobede nad Kostarikom koju je proslavio na "eksplozivan" način.

- Plakao sam kada sam prvi put vodio reprezentaciju. Zvao sam suprugu i plakao. Sada sam pokazao neke druge emocije, a mislim da sam skinuo teret sa leđa, nakon prve pobede na Mundijalu - rekao je Tite.

Osvrnuo se i na Nejmara, njegove slabije partije u prva dva meča.

- Ja ne branim nikoga, ali Nejmar je tek izašao iz povrede. On nam je potreban. Pogledajte malo bolje utakmice i videćete kako se kretao, kako je pokrivao teren, koliko se trudio. On samo kroz utakmice može da nađe formu - rekao je Tite.

Brazilski fudbaler Miranda je istakao da su on i saigrači skoncentrisani samo na duel sa Srbijom.

- Koncentrisani smo samo na utakmicu sa Srbijom i znamo kvalitete protivnika. Prošlost je prošlost, moramo da gledamo napred. Sledi nam utakmica koja će definisati poredak u grupi - rekao je Miranda i dodao da Brazilci neće "birati protivnika.

- Mi nemamo pravo na to. Moramo da idemo na prvo mesto u grupi u svakom slučaju. Naravno da želimo da pobedimo Srbiju - naveo je Miranda i istakao da njegova ekipa ume da se nosi sa pritiskom i da je navikla na to.

Brazilski mediji tvrde da će Miranda nositi kapitensku traku na meču sa Srbijom.

 

 

Utakmica izmedju Brazila i Srbije igraće se u sredu od 20.00 na stadionu Otkritije arena u Moskvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading