Osvojio titulu sa Zvezdom, a sada ide u Hrvatsku!

Autor:

Sport

04.02.2019

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbudljiv finiš prelaznog roka u Hrvatskoj je doveo još jednog srpskog fudbalera u naš zapadni komšiluk. Naime, srpski napadač Đorđe Rakić nastavlja karijeru u hrvatskom prvoligašu Lokomotivi iz Zagreba.

RepublikaFoto: instagram.com/dinamozagrebfp
Nije jedini Srbin u Hrvatskoj - Komnen Andrić

Rođeni Kragujvečanin se u 33-oj godini vraća u Evropu posle četiri godine u Kini gde je branio boje Žingdaoa i Žejđijanga. Sa Lokomotivom je potpisao ugovor do kraja sezone, pošto je Zagrepčanima bio potreban još jedan napadač.

Rakić je pre Kine igrao u Crvenoj zvezdi, katarskim klubovima Al Arabiju i Al Garafi, nemačkom Minhenu 1860, italijanskoj Ređini i austrijskom Red Bul Salsburgu u koji je došao iz OFK Beograda kao veliki talenat u transferu teškom 1.400.000 evra. Sa mladom reprezentacijom Srbije je bio učesnik EP u Holandiji 2007. godine kada su Orlići osvojili drugo mesto.

Rakić je tako nastavio trend odlaska srpskih fudbalera u Hrvatsku. Najpoznatije ime je Komnen Andrić koji je nedavno prešao u zagrebački Dinamo za 1.000.000 evra. U Interu iz Zaprešića ga je nasledio iskusni Andrija Kaluđerović, a isti klub je doveo i nekadašnje Zvezdino dete Ivana Tatomirovića. Kragujevčanin Miloš Vidović igra za Slaven Belupo, Milan Ćulum je takođe u interu, Marko Milenković u Rudešu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading