NIŽELIGAŠKI DERBI PRED OKO 600 GLEDALACA: Domaćin je osvojio tri boda, ali su pobednici svi akteri meča, a najviše "FUDBAL"! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

23.04.2024

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko bi rekao da niželigaški meč može da "prepuni" teren.

NIŽELIGAŠKI DERBI PRED OKO 600 GLEDALACA: Domaćin je osvojio tri boda, ali su pobednici svi akteri meča, a najviše "FUDBAL"! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Tempo Sefkerin

U okviru 20. kola Druge južnobanatske lige ekipa Borca iz Sakula ugostila je sastav Tempa iz Sefkerina. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije i 50 osvojenih bodova, dok su gosti bili na drugom mestu sa jednim bodom manje.

Republika

U dosadašnjem toku prvenstva dva trenutno prvoplasirana tima odigrala su dva meča, međutim oba puta nije bilo pobednika. Borac je kao domaćin morao da se zadovolji bodom (4:4), dok je i Tempo pred svojim navijačima osvojio "samo" bod, tada je rezultat nakon 90 minuta igre bio 1:1.

Pred velikim brojem navijača i jedne i druge ekipa na stadionu "Sveti Nikola" u Sakulama viđen je pravi fudbalski spektakl, retko koji meč i mnogo jačih rangova takmičenja može da se pohvali da je meč ispratilo oko 600 simpatizera. 

Tokom prvih 45 minuta dosta bolji i konkretniji na terenu bili su domaći fudbaleri, posed je bio na njihovoj strani, stvorili su veći broj prilika od kojih je jedna realizovana na isteku 36. minuta. Mladi Srđan Marijanski je sa nekih 25 metara iskosa parabolom pogodio dalji ugao golmana gostiju, 1:0 za Borac. 

Zaigrali su gosti bolje od starta nastavka meča, imali su veliki broj šansi iz kornera i prekida, ali je odbrana Borca bila na visini zadatka, te je sve nalete uspešno odbivala. Domaći su mogli dosta ranije da reše pitanje pobednika, ali je udarac Stupara odlično "izvadio" golman Kozlovački.

U samom finišu utakmice Andrija Zakoč je uzeo jednu loptu na svojoj polovini, prošao je nekoliko protivničkih fudbalera i sa ivice kaznenog prostora pogodio je za konačnih 2:0.

Borac (Sakule) - Tempo (Sefkerin) 2:0 (1:0)

Borac: Protić, Lazin, Bojković, Zakoč, Kostić, Stupar, Kodić (od 95' Kostić), Petrović, Nedić, S. Marijanski (od 63' N. Marijanski), I. Marijanski

Tempo: Kozlovački, Janković, Plavšić, Uzelac, Jakišić (od 25' Simeon), Janjić, Jakovljević, Vojinović, Anastasijević (od 71' Milankov), Mladenović, Šimšić (od 61' Radomirović) 

Ovim trijumfom Borac se vratio na prvo mesto na tabeli, i sada on kao lider ima dva boda prednosti u odnosu na tim iz Sefkerina. Do kraja prvenstva ostalo je još sedam utakmica, pa nema sumnje da nas očekuje jako zanimljiv nastavak trećeg kruga, u kojem će sigurno dva prvoplasirana kluba čekati "kiks" rivala.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading