ODLIČNA UVERTIRA ZA DERBI PRVENSTVA: Jastrebac ispratio Trudbenik "petardom"!

Autor:

Sport

23.04.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledećeg vikenda, meč "biti ili ne biti".

ODLIČNA UVERTIRA ZA DERBI PRVENSTVA: Jastrebac ispratio Trudbenik "petardom"!

Foto: FK Jastrebac Veliki Šiljegovac

U okviru 24. kola Prve rasinske okružne lige ekipa Jastrebca ugostila je sastav Trudebnika (Stalać). Domaći tim je u ovaj meč ušao sa druge pozicije (61 osvojen bod), dok su gosti sa 28 osvojenih bodova bili na 12. mestu u ligi.

Republika

Po hladnom i kišovitom vremenu na terenu SC Borac Bivolje viđen je odličan susret koji je već u prvom poluvremenu prikazao fantastičnu igru oba tima. Od samog starta se domaćin "pitao" na terenu, što je dovelo do njihove rane prednosti.

Igrao se 20. minut kada je mladi i talentovani Aleksa Krstić probio po desnoj strani, zatim je lepim centaršutem pronašao Đorđa Pavlovića koji smestio loptu u mrežu, 1:0 za Jastrebac. Osam minuta kasnije kapiten Srećko Rajković svojim 18. golom u sezoni duplira prednost domaćina.

Republika

Foto: FK Jastrebac Veliki Šiljegovac

Detalj sa meča

Do odlaska na odmor viđena su još dva gola. Prvo su domaći u 33. minutu nakon prodora Jovanovića i povratne lopte do Nikole Agatonovića stigli do prednosti od 3:0, ali je samo par minuta kasnije iz slobodnjaka sa ivice šesnaesterca Milan Spasojević smanjio na 3:1. Do odlaska na odmor promene na semaforu nije bilo, ali jeste u brojačnom stanju, Aleksandar Migrić je "pocrveneo", pa je Jastrebac ostao sa deset igrača u polju.

Izvršili su gosti dve izmene za vreme pauze, krenuli su silovito od starta nastavka, ali je domaćin odličnom postavkom sve njihove pokušaje neutralisao. Na isteku sat vremena igre viđen je novi crveni karton, ovoga puta u redovima Trudbenika, Stefan Mladenović je otišao ranije na tuširanje, pa je odnos snaga bio izjednačen.

Na isteku 68. minuta solo prodor Filipa Jovanovića, lopta završava u mreži golmana Stolića, 4:1. Konačnih 5:1 postavio je Pavlović svojim drugim pogotkom, dok je ključni pas dobio od danas sjajnog Jovanovića.

Jastrebac (Veliki Šiljegovac) - Trudbenik (Stalać) 5:1 (3:1)

Jastrebac: Pešić, Rajković, Milenković, Krstić, Jovanović, Jevremović (od 80' Bacić), Mihajlović, Agatonović (od 62' Petrović), Migrić, Pavlović, Milosavljević

Trudbenik: Stolić, Mladenović, Nikolić, Ristić, Stanojević, Pavlović, Skokna (od 46' Savić), Radenković (od 46' Kozić), Rakić, Milanović, Spasojević 

Ovim trijumfom Jastrebac je održao tri boda zaostatka za liderom, i upravo će sledeće nedelje gostovati njemu, u verovatno utakmici koja će odlučiti pitanje šampiona. Trudbenik u predstojećem kolu dočekuje Slogu iz Lozne.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading