NA KRILIMA CRNIH ZVEZDA: Tandem iz Gane vodi crveno-bele ka cilju! Veliki derbi će dati odgovore na mnoga pitanja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.03.2024

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Faavorit nije propustio priliku da stigne do važnih bodova.

NA KRILIMA CRNIH ZVEZDA: Tandem iz Gane vodi crveno-bele ka cilju! Veliki derbi će dati odgovore na mnoga pitanja!

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Fudbaleri ubskog Jedinstva uoči teškog gostovanja na "Toyo Tires Areni" prvog vikenda meseca aprila, zabeležili su važan trijumf na svom stadionu kojim se se ponovo probili u sam vrh tabele Prve lige Srbije.

 

Pred oko 500 navijača na stadionu "Dragan Džajić" domaćin je do prednosti u duelu sa gornjomilanovačkim Metalcem, stigao već u petom minutu kada je sjajnu akciju fudbalera iz Gane Kvaku Karikarija i Ibrahima Zubaire okončao Danilo Miladinović koji je prihvatio jednu odbijenu loptu i nakon "lažnjaka" prosledio je u mrežu nemoćnog Alekse Jordanova.

I pored činjenice da su crveno-beli imali daleko više od igre tokom prvih 45 minuta, promene rezultata nije bilo, ali posebno treba istaći da je dvojac fudbalera iz Gane bio nerešiva enigma za Gornjomilanovčane i gotovo da su predstavnici "crnih zvezda" bili začetnici svih ozbiljnih akcija.

Pitanje pobednika rešeno je u 61. minutu meča. Nespretno je intervenisao golman Metalca nakon udarca Ognjena Dimitrića koji je uputio udarac sa preko 25 metara, a na odbijenu loptu je natrčao Ibrahim Zubairu i spretno je smestio u mrežu za dupliranje prednosti i konačan trijumf.

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Trenutak kada Zubairu postavlja konačni rezultat meča

 

- Prva liga Srbije, 27. kolo:

Jedinstvo (Ub) - Metalac (Gornji Milanovac) 2:0 (1:0)

Strelci: D. Miladinović u 5. i I. Zubairu z 61. minutu

Stadion: "Dragan Džajić", Ub

Gledalaca: 500

Sudija: Mladen Jakovljević

Žuti kartoni: A. Paić (Jedinstvo); B. Mijailović, N. Žakula, M. Mirić (Metalac)

Jedinstvo (Ub): Dubljanić, Milićević (Runajić), Miladinović (Milanović), Doderović, Pivaš, Denić (Radivojević), Andrić, Paić, Zubairu (Golubović), Dimitrić, Karikari (Stevančević).

Metalac (Gornji Milanovac): Jordanov, Jovičić, Tomović, Mirić, Ilić, Abah (Ouanda), Damnjanović (Milošević), Maksimović (Popović), B. Mijailović, V. Mijailović, Arambašić (Aleksić).

Sa nova tri boda Ubljani su načinili proboj ka vrhu tabele i u ovom momentu sa 43 osvojena boda zauzimaju treću poziciju na tabeli, koju će zadržati barem do subote kada su na programu i ostali mečevi prvoligaškog karavana.

Do kraja regularnog dela takmičenja crveno-beli će gostovati Inđiji Toyo Tires i novobeogradskom Radničkom, dok će u poslednjem kolu ugostiti leskovačku GFK Dubočicu.

Fudbaleri iz Gornjeg Milanovca će morati da potraže bodove spasa na nekom narednom meču, a plasman u plej-of im je sada samo u domenu teorije i više ništa od njih ne zavisi. U predstoječa tri kola Metalac će ugostiti novobeogadski Radnički, da bi nakon gostovanja novobeogradskom Radničkom, u poslednjem kolu na svom terenu odmerili snagu sa novosadskim "kanarincima".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading