DERBI TROFEJNIH EKIPA: Računica je jasna - tri boda su imperativ!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.03.2024

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč koji u mnogome može odrediti sudbinu aktuelnog šampionata.

DERBI TROFEJNIH EKIPA: Računica je jasna - tri boda su imperativ!

Foto: OFK Beograd

Ligaški deo takmičenja u okviru Prve lige Srbije ulazi u svoju samu završnicu, a nakon mečeva 27. prvenstvenog kola, ostaje da se odigra još 270 minuta fudbala nakon čega će se takmičenja podeliti na dve grupe i timovi će ući u foto-finiš koji će pokušati da iskoriste kako bi ostvarili svoje primarne ciljeve.

 

U nizu porvoligaških mečeva koji će biti odigrani u petak 29. i subotu 30. marta, izdvaja se duel na Omladinskom stadionu u kojem će se sastati trofejne ekipe OFK Beograda i Smedereva 1924.

Popularni "romantičari" već su obezbedili čelnu poziciju uoči starta plej-ofa, dok sa druge strane "oklopnici" žele da trijumfom na terenu velikog rivala, stignu do možda i ključnih bodova koji ih mogu vinuti do druge pozicije koja direktno vodi u superligaško društvo.

Poslednji meč dve ekipe odigran je tokom prvog dela aktuelne takmičarske godine kada su fudbaleri OFK Beograda slavili na stadionu u Smedrevu rezultatom 2:1, a golove za goste postigao je Dejan Georgijević u 6. i 30. minutu iz jedanaesterca, dok je strelac počasnog pogotka za domaćina bio Nemanja Obradović u 15. minutu susreta.

 

 

Pre navedenog meča, poslednji prvenstveni duel dve ekipe odigran je polovinom maja meseca 2013. godine u okviru elitnog ranga srpskog klupskog fudbala, kada su "romantičari" na svom stadionu u pravoj goleadi slavili rezultatom 4:3. 

Treba napomenuti da su se dve ekipe sastale i godinu i po dana kasnije u nacionalnom kupu, a trijumf je ponovo zabeležio OFK Beograd slavivši u Smederevu rezultatom 2:1. 

- Prva liga Srbije, 27. kolo:

OFK Beograd (Beograd) - Smederevo 1924 (Smederevo)

Stadion: Omladinski stadion

Datum: Subota, 30. mart

Početak: 15 časova

- Parovi 27. kola Prve lige Srbije:

Radnički (Novi Beograd) - GFK Sloboda (Užice)

GFK Dubočica (Leskovac) - Mačva (Šabac)

Jedinstvo (Ub) - Metalac (Gornji Milanovac)

Kolubara (Lazarevac) - Inđija Toyo Tires (Inđija)

Tekstilac (Odžaci) - Radnički (Sremska Mitrovica)

OFK Beograd (Beograd) - Smederevo 1924 (Smederevo)

RFK Grafičar (Beograd) - Mladost GAT (Novi Sad)

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - OFK Vršac (Vršac)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading