SAVEZ JE DONEO VAŽNU ODLUKU: Ostalo je još malo vremena do istorijskog trenutka - temperatura polako doseže stepen ključanja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.03.2024

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-bela bajka se nastavlja...

SAVEZ JE DONEO VAŽNU ODLUKU: Ostalo je još malo vremena do istorijskog trenutka - temperatura polako doseže stepen ključanja!

Foto: OFK Vršac

Fudbaleri OFK Vršca vode veliku borbu u okviru Prve lige Srbije kada je u pitanju plasman u plej-of fazu takmičenja.

 

U ovom momentu vršački crveno-beli sa skorom od devet pobeda, isto toliko remija i osam poraza i ukupno 36 osvojenih bodova zauzimaju devetu poziciju na tabeli, koliko ima i osmoplasirana lazarevačka Kolubara i u predstojećih 360 minuta fudbala pokušaće da stignu do što boljih ostvarenja kako bi izborili plasman među osam najboljih prvoligaških ekipa.

Istovremeno, sastav iz Vršca je ostvario i sjajna ostvarenja u okviru najmasovnijeg takmičenja. Obezbedili su plasman u četvrtfinale u kojem će biti jedini predstavnik kako prvoligaškog, tako uopšteno i srpskog niželigaškog fudbala.

Žreb po njih je bio najteži mogući, ali istovremeno je izazvao i prafu fudbalsku euforiju u gradu, s obzirom da će ekipa prvi put u svojoj istoriji u takmičarskom susretu gostovati na najvećem srpskom stadionu gde će odmeriti snagu sa aktuelnim osvajačem duple krune, ekipom Crvene zvezde.

Tokom dosadašnjeg kup takmičenja OFK Vršac je eliminisao dva superligaška kluba. U okviru prvog kola bili su bolji od lučanske Mladosti rezultatom 3:1, dok su u osmini finala pogotkom Miloša Milivojevića u 66. minutu savladali kruševački Napredak minimalnim rezultatom 1:0.

Foto: OFK Vršac

Sve smo bliži istorijskom duelu dve crveno-bele ekipe

 

- Rezultati OFK Vršac u Kupu Srbije za sezonu 2023/24:

1. kolo: OFK Vršac (Vršac) - Mladost (Lučani) 3:1 (2:0)

Osminafinala: OFK Vršac (Vršac) - Napredak (Kruševac) 1:0 (0:0)

Uoči predstojeće kup runde, Fudbalski savez Srbije i zvanično odredio termine mečeva. OFK Vršac će odigrati meč protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić" u sredu 10. aprila sa početkom od 19 časova i biće to poslednji četvrtfinalni meč na rasporedu.

- Parovi četvrtfinala Kupa Srbije:

Partizan (Beograd) - Voždovac (Beograd); 10. april u 15 časova

Radnički 1923 (Kragujevac) - Novi Pazar (Novi Pazar); 10. april u 16 časova

Čukarički (Beograd) - Vojvodina (Novi Sad); 10. april u 17 časova

Crvena zvezda (Beograd) - OFK Vršac (Vršac); 10. april u 19 časova

Da podsetimo, do gostovanja u srpskoj prestonici OFK Vršac će odigrati još tri prvenstvena meča i to protiv RFK Novog Sada 1921 (30. mart), RFK Grafičara (3. april) i OFK Beograda (7. april).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading