USPEŠNA PROVERA: Vicešampion Evrope srušio žilave Ljubljančane - kvalifikaciona iskušenja tek slede! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.03.2024

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalni prijateljski meč je odigran...

USPEŠNA PROVERA: Vicešampion Evrope srušio žilave Ljubljančane - kvalifikaciona iskušenja tek slede! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FSB

Na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji odigrana tradicionalna prijateljska utakmica između reprezentacije Beograda i MNZ Ljubljane. 

 

Vicešampion Evrope sa prošlosezonskog UEFA Regionalnog kupa, amaterska reprezentacija Beograda započela je pripreme za predstojeća iskušenja, a pod rukovodećom palicom novog selektora Zdravka Kovačevića odigran je i meč protiv izabrane selekcije slovenačke prestonice.

Tokom prvog perioda igre golova nije bilo, a beogradski reprezentativcu su uspeli u nastavku meča da slome otpor žilavih gostiju, a do trijumfa su stigli golovima Aleksandra Zečevica u 67. i Nemanje Vukovića u 76. minutu.

 

 

- Prijateljska utakmica:

Amaterska reprezentacija FS Beograda - Amaterska reprezentacija MNZ Ljubljane 2:0 (0:0)

Strelci: A. Zečević u 67. i N. Vuković u 76. minutu

Stadion: Igralište Sportskog centra FS Beograda na Adi Ciganliji

 

U navedenom meču novoimenovani selektir Zdravko Kovačević je imao priliku da se upozna sa kandidatima na koje će računati za predstojeći kvalifikacioni turnir Fudbalskog saveza Srbije koji će odrediti i srpskog predstavnika za naredni UEFA Regionalni kup. Turnir se održava u Šapcu i Loznici, a pored selekcije FS Beograda, učestvovaće i ekipe S Vojvodine, FS Regiona Istočne Srbije i FS Regiona Zapadne Srbije. Pobednik tog takmičenja predstavljaće FS Srbije na međunarodnom kvalifikacionom turniru početkom jeseni ove godine najverovatnije u Velsu gde će osim domaćina učestvovati još predstavnici Severne Makedonije i Slovačke. Finalni turnir UEFA Regionalnog Kupa održaće se krajem proleća 2025. godine.

Treba podsetiti da su dve selekcije prethodni prijateljski meč odigrale u slovenačkoj prestonici krajem novembra meseca 2023. godine na stadionu Fudbalskog kluba Ilirija, a duel najboljih amaterskih fudbalera Beograda i Ljubljane okončan je remijem bez golova - 0:0.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading