SLIKA KOJA VRAĆA VERU U SRPSKI FUDBAL: Derbi je opravdao očekivanja - crveno-beli zakomplikovali svoj položaj u šampionskoj trci! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.03.2024

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeste u pitanju šesti stepen takmičenja, ali je publike bilo više nego na mnogim superligaškim terenima.

SLIKA KOJA VRAĆA VERU U SRPSKI FUDBAL: Derbi je opravdao očekivanja - crveno-beli zakomplikovali svoj položaj u šampionskoj trci! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Radnički Sombor

Pre nešto više od jedne decenije somborski Radnički je bio član prvoligaškog karavana, a danas vodi borbe u okviru Međuopštinske fudbalske lige Sombor 1. razred gde trenutno vodi veliku borbu sa Dinamom 1923 iz Bačkog Brega i Poletom iz Sivca za šampionski pehar i plasman u viši nrang takmičenja, Podunavsku fudbalsku ligu Sombor.

 

U nedelju 24. marta u Somboru je odigran veliki derbi trenutno dve prvoplasirane ekipe, a tribine Gradskog stadiona bile su ispunjene gotovo do poslednjeg mesta, što vraća veru u srpski fudbal.

Oko pet stotina navijača prisustvovalo je duelu između somborskog Radničkog i Dinama 1923 iz Bačkog Brega koji je u rezultatskom smislu rešen u poslednjih par minuta igre.

Gosti su do prednosti stigli u 87. minutu kada je mrežu Stefana Vezmara zatresao Predrag Pavin koji je neposredno nakon gola, usled druge javne opomene morao "ranije na tuširanje", a konačan rezultat meča postavljen je u drugom minutu nadoknade vremena kada je Damir Opačić bio siguran izvođač najstrože kazne.

 

- MFL Sombor 1. razred, 16. kolo:

Radnički (Sombor) - Dinamo 1923 (Bački Breg) 1:1 (0:0)

Strelci: D. Opačić 90+2`(11.m); P. Pavin 87`

Stadion: Gradski stadion, Sombor

Gledalaca: 500

Sudija: Aleksandar Bečanović

Žuti kartoni: V. Radev, M. Sekulić, V. Vukadinović, F. Šomođvarac, S. Kolarić (Radnički); P. Čivčić, N. Sazdanić, P. Pavin (2), D. Bogunović, J. Čvokić (Dinamo 1923)

Crveni karton: P. Pavin (Dinamo 1923)

Radnički (Sombor): Vezmar, Grgić, Japundžić (Lukić), Drača, Opačić, V. Vukadinović, Radev (Kolarić), Sekulić (Šomođvarac), Dulić, Pavić, M. Vukadinović.

Dinamo 1923 (Bački Breg): Molnar, Čivčić (Radičev), Milićević, Sazdanić (Ljuština), Bogunović, Matijaš, Šimon, Liščević, Pavin, Romić, Čvokić (Mileković).

Ovim remijem Dinamo 1923 je zadržao bodovnu prednost u odnosu na somborske crveno-bele, ali treba napomenuti i da trećeplasirani Polet iz Sivca ima identičan bodovni skor kao i Radnički, ali i meč manje odigran.

U narednoj takmičarskoj rundi Somborci gostuju u Kruščićima ekipi Mladosti, dok će Dinamo 1923 u Bačkom Bregu odmeriti snagu sa ekipom Poleta iz Rastine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading