DERBI JE OPRAVDAO OČEKIVANJA: Smederevci polako gube korak - gosti nadomak ostvarenja onoga što se do skoro smatralo nemogućim! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.03.2024

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oklop se koristi dok se ne razbije...

DERBI JE OPRAVDAO OČEKIVANJA: Smederevci polako gube korak - gosti nadomak ostvarenja onoga što se do skoro smatralo nemogućim! (VIDEO)

Foto: RFK Grafičar

Jedan od derbija 26. takimčarske runde Prve lige Srbije odigran je na stadionu u gradu na Dunavu, gde su bodovi bili preko potrebni obema ekipama.

 

Fudbaleri Smedereva 1924 i dalje se nadaju da mogu stići do pozicije koja bi im omogućila povratak u superligaško društvo, ali im je današnje ostvarenje znatno zakomplikovalo situaciju.

Pred oko 2.500 ljubitelja fudbala, nakon prvog poluvremena u kojem pogodaka nije bilo, nastavak susreta je doneo znatno zanimljiviji meč, tri pogotka i zasluženo slavlje gostiju iz prestonice.

Igrao se 52. minut utakmice kada su fudbaleri RFK Grafičara krenuli u napad iz poslednjne linije. Kroz pas igru su osvajali teren, a zatim je usledila pravovremena dubinska lopta ka Marku Ćuriću koji se našao oči u oči sa golmanom Ognjenom Lukićem i nije mu bilo teško da loptu prosledi u mrežu.

 

 

Pola sata kasnije pitanje pobednika je rešeno. Ognjen Ajdar je izveo udarac sa ugla, a u šesnaestercu Smedereva 1924 nesmotreno je reagovao Petar Panić od koga se lopta odbila u sopstvenu mrežu.

 

 

Do kraja susreta "oklopnici" su uspeli da stignu do počasnog pogotka. Nakon što je u šesnaesercu gostiju Bratislav Marić nepropisno zaustavio Entonija Lokosa, sudija Marko gnjtović je opravdano pokazao na belu tačku, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Nikola Stojković za konačnih - 1:2.

- Prva liga Srbije, 26. kolo:

Smederevo 1924 (Smederevo) - RFK Grafičar (Beograd) 1:2 (0:0)

Strelci: N. Stojković 89`(11.m); M. Ćurić 52`, P. Panić 81`(a.g.)

Stadion: FK Smederevo 1924

Gledalaca: 2.500

Sudija: Marko Gnjatović

Žuti kartoni: J. Jevremović, N. Stojković (Smederevo 1924); M. Ćurić, A. Jovanović, M. Spasojević, B. MArić (RFK Grafičar)

Smederevo 1924 (Smederevo): Lukić, Kostić, Jevremović (Stojković), Petronijević (Ćorković), Dimitrijević, Janković, Panić, Zuvić (Marković), Obradović (N. Jovanović), Lokosa, S. Jovanović (Čižik).

RFK Grafičar (Beograd): Guteđa, Matić, Marić, Spasojević, Babakar (Markišić), Vasiljević, Ćurić (Mekenzi), Jovanović, Radojević, Ajdar, Mladenović (Petrović).

Narednog vikenda u okviru 27. kola prvoligaškog karavana RFK Grafičar dočekuje novosadsku Mladost GAT, dok će Smederevci gostovati na Omladinskom stadionu ekipi OFK Beograda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading