GOSTI SE GOSTILI NA "ADMIRALBET ARENI": Minimalac dovoljan za tri boda i korak bliže šampionskoj tituli!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.03.2024

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Definitivan povratak na staze uspeha.

GOSTI SE GOSTILI NA "ADMIRALBET ARENI": Minimalac dovoljan za tri boda i korak bliže šampionskoj tituli!

Foto: OFK Beograd

Nakon serije loših rezultata na startu prolećnog dela sezone i prošlonedeljnog uspeha u duelu protiv lazarevačke Kolubare (4:1), OFK Beograd je stigao i do prve "prolećne trojke" na gostujućem terenu.

 

U okviru 26. kola Prve lige Srbije "romantičari" su gostovali na "AdmiralBet Areni" gde su se sastali sa jednim od kandidata za najviši plasman, ekipom sremskomitrovačkog Radničkog

Viđena je borbena utakmica sa šansama na obe strane terena koja je mogla da zadovolji sve prisutne na tribinama.

Pitanje pobednika rešeno je na isteku pola sata igre kada su prestonički fudbaleri nakon akcije po desnom krilu iskoristili smušenost domaćih defanzivaca, a mrežu Miloša Ostojića zatresao je Dejan Georgijević koji se ovim pogotkom izjednačio na čelu liste strelaca prvoligaškog karavana sa napadačem ubskog Jedinstva, Kvaku Karikarijem.

Do odlaska na odmor promene rezultata nije bilo, ali se mora istaći da su gosti bili ofanzivniji, ali prilika iz kategorije stoprocentnih, nije bilo.

Nastavak meča donosi veliku priliku gostujućem sastavu, ali i neverovatan promašaj. Nakon kontranapada OFK Beograda, Jovan Mituljikić se našao oči u oči sa golmanom Sremskomitrovčana, usledio je udarac, ali je gol sprečila prečka.

Pokušavali su domaći fudbaleri u nastavku meča da stignu barem do poravnanja i jednog boda, ali je Balša Popović na golu "romantičara" ostao nesavladan.

Foto: FK Radnički Sremska Mitrovica

Tribine "AdmiralBet Arene" su bile sjajno popunjene

 

- Prva liga Srbije, 26. kolo:

Radnički (Sremska Mitrovica) - OFK Beograd (Beograd) 0:1 (0:1)

Strelac: D. Georgijević u 29. minutu

Stadion: "AdmiralBet Arena", Sremska Mitrovica

Sudija: Miroslav Matić

Žuti kartoni: Đ. Vladisavljević, Đ. Petrović, I. Vićentijević (Radnički); A. Đermanović, F. Kasalica, J. Mituljikić, N. Knežević (OFK Beograd)

Radnički (Sremska Mitrovica): Ostojić, Miodragović (Vićentijević), Ivić (Stefanović), Vladisavljević, Gajić, Stanisavljević, Čarapić (Đukanović), Ilić (Mitrović), Petrović, Milić (Stajković), Isailović.

OFK Beograd (Beograd): Popović, Plavšić, Georgijević (Stoisavljević), Ilić (M. Stanković), Marković, Vujadinović, Đermanović, Nikolić, N. Stanković, J. Mituljikić (Knežević), N. Mituljikić (Kasalica).

"Romantičari" su trijumfom u Sremskoj Mitrovici uvećali predsnot na čelu tabele i sada imaju, verovatno nedostižnih bodova prednosti u odnosu na Tekstilac iz Odžaka.

Predstojeći vikend donosi nova iskušenja kada će OFK Beograd na Omladinskom stadionu ugostiti Smederevo 1924, dok je pred ekipom Radničkog novi veliki derbi. Ovoga puta gostuju trenutno drugoplasiranom Tekstilcu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading