OD JESENI ĆE NA NJIHOVOM STADIONU GOSTOVATI ZVEZDA I PARTIZAN? Veliki rival je savladan - iz Odžaka se vidi Superliga!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.03.2024

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska fudbalska javnost im je predviđala borbu za opstanak, a oni su nakon današnjeg trijumfa stigli do pozicije koja direktno vodi u elitni rang.

OD JESENI ĆE NA NJIHOVOM STADIONU GOSTOVATI ZVEZDA I PARTIZAN? Veliki rival je savladan - iz Odžaka se vidi Superliga!

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Fudbaleri Tekstilca iz Odžaka prethodne sezone u okviru vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana stigli su do šampionskog pehara sa 12 bodova prednosti u odnosu na Borac iz Šajkaša, ali niko u tom momentu nije mogao ni da predpostavi da će plavo-beli i u višem rangu biti jedni od glavnih kandidata za plasman u elitu.

 

Ekipa iz Odžaka iz drugog plana, bod, po bod, pobedu po pobedu, gradi svoju poziciju na tabeli, a nakon današnjeg trijufa nad Inđijom toyo Tires nalaze se na poziciji koja omogućava direktan plasman u Superligu Srbije za sezonu 2024/25.

Međutim, nije sve počelo onako kako su domaćini očekivali. Igrao se 23. minut kada je Stefan Mihajlović sjajno izveo slobodan udarac sa preko dvadeset metara, a lopta je okrznula prečku i prešla preko gol linije.

Ipak, samo dva minuta kasnije Tekstilac stiže do izjednačenja. Prins Ukačukvu je iskoristio smušenost odbbrane zeleno-belih i bez većih problema matirao je golmana Luku Tasića.

U nastavku igre viđena su velika uzbuđenja u poslednjih 25 minuta igre. U 64. minutu je sjajno po zemlji, iskosa sa desne strane, šutirao Miloš Zličić i mreža Inđijaca se trese po drugi put. Treba napomeuti da je Zličić ušao u igru sa klupe za rezervne igrače samo šest minuta pre postizanja pobedonosnog pogotka.

Samo deset minuta kasnije Lazar Čordašić dobija crveni karton zbog prigovora, što nije uticalo na igru s obzirom da je Čordašić nalazio na klupi za rezervne igrače.

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Odžaci očekuju Zvezdu i Partizan

 

- Prva liga Srbije, 25. kolo:

Tekstilac (Odžaci) - Inđija Toyo Tires (Inđija) 2:1 (1:1)

Strelci: P. Ukačukvu u 25. i M. Zličić i 64. minutu za Tekstilac; S. Mihajlović u 23. minutu za Inđiju Toyo Tires

Stadion: Gradski stadion, Odžaci

Gledalaca: 500

Sudija: Stefan Jeknić

Žuti kartoni: I. Davidović, N. Kodžić, M. Marković, L. Vasić, M. Luković (Tekstilac); A. Mijailović, S. Mihajlović, L. Tasić, N. Popović (Inđija Toyo Tires)

Crveni karton: L. Ćordašić (Tekstilac)

Tekstilac (Odžaci): Brać, Luković, Marjanović, Stojanović (Zličić), Ukačukvu (Stojanović), Vasić (Stanković), Sredojević, Jočić, Davidović (Avram), Marković (Obekpa), Kodžić.

Inđija Toyo Tires (Inđija): Tasić, Kukolj (Grbović), Mitrović, Popović, Subotić (Maričić), Vuković, Janjić (Desančić), Mijailović, Mihajlović (Milošev), Stojanović (Đorđević), Radosavljević.

I naredna takmičarske runda donosi pregršt sjajnih mečeva. Tekstilac će tražiti važne bodove na gostovanju lazarevačkoj Kolubari koja je pretrpela pravi brodolom na Omladinskom stadionu (1:4), dok će zeleno-beli u Inđiji dočekati gornjomilanovački Metalac kojem su bodovi takođe više nego neophodni.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading