OKLOPNICI NIŽU POBEDE NA PUTU KA SUPERLIGI: Smederevo 1924 razoružalo RFK Novi Sad na domaćem terenu! (FOTO GALERIJA)

Autor: Milica Misailović

Sport

18.03.2024

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savladali su jesenjeg šampiona na startu prolećnog dela takmičenja, a zatim zakoračili u tunel iz kojeg se izlaz ne nazire.

OKLOPNICI NIŽU POBEDE NA PUTU KA SUPERLIGI: Smederevo 1924 razoružalo RFK Novi Sad na domaćem terenu! (FOTO GALERIJA)

Foto: Jelena Grlić

Pre nešto manje od mesec dana, kao "grom iz vedra neba" srpska sportska javnost je ostala zatečena informacijom da je RFK Novi Sad 1921 na stadionu u Čelarevu minimalnim rezultatom 1:0 savladao OFK Beograd i činilo se da će aktuelno proleće proteći u znaku popularnih "kanarinaca".

 

U ranoj fazi susreta, Smederevo je demonstriralo inicijativu kada je igrač Lakosa stvorio povoljnu priliku za udarac nakon precizne asistencije Obradovića. Važnost ključnih igrača poput Petronijevića i Jovanovića istaknuta je njihovom neprestanom agresivnošću i istrajnim pritiskom na protivničku ekipu. Njihov doprinos bio je od ključnog značaja za strukturu i dinamiku igre.

U međuvremenu, igrači poput Jevremovića i Obradovića takođe su pokazali izuzetnu angažovanost ulazeći u izgledne prilike za gol i time dodatno otežavali situaciju za obranu RFK-a.

Smederevo je nastavilo da diktira ritam igre, čineći da igrači RFK-a budu pasivni u ofanzivnom segmentu igre, sa izuzetkom Serdara, koji je imao priliku za pogodak ali se na golu istakao Jović svojom neumoljivom sigurnošću.

Susret je postao još napetiji pred kraj prvog poluvremena. U 27. minutu, nad Obradovićem je napravljen prekršaj, a sudija je pokazao na belu tačku. Obradović je preuzeo odgovornost za izvođenje penala te je preciznim udarcem poveo svoj tim u vođstvo od 0:1. Međutim, ubrzo nakon toga, Petronijević je napravio grešku šaljući kratku loptu prema golmanu koji je u želji da zaštiti svoj gol, napravio prekršaj nad igračem Novog Sada, što je rezultiralo drugim jedanaestercem za protivničku ekipu.

Činilo se da će Novi Sad izjednačiti rezultat u Čelarevu, ali Jović je iskusno pročitao udarac Stanisavljevića, pokazujući izvanrednu refleksnu sposobnost i odlučnost. Golman Smedereva je samo potvrdio svoju nadmoćnost među stativama pružajući čvrstu sigurnost svojoj ekipi. Nakon toga, ekipa iz Smedereva demonstrirala je nekoliko impresivnih fudbalskih akcija, dok je tim RFK-a vidno oslabio nakon propuštene prilike za gol, te su  na poluvreme otišli demotivisani za dalji tok utakmice. 

U drugom poluvremenu, na samom početku je bio primetan manje akcije i smanjen intenzitet igre. Domaćin, očigledno demotivisan, nije pokazivao značajniji angažman u napadu, dok je Smederevo ponovo imalo brojne prilike, posebno preko igrača poput Jevremovića i Zuvića. U gotovo svakom napadu, Smederevo je stvaralo opasnost po gol protivnika, posebno iz slobodnih udaraca u 16-metarskom prostoru, gde bi se čak četvorica igrača Smedereva u kontinuitetu nalazila u opasnoj zoni. 

Čižik je demonstrirao izuzetan nastup i duboku predanost na terenu, što ga nesumnjivo čini doslednim za postavu Smederevskog prvoligaša.

Tek pred kraj susreta, ekipa Novog Sada je počela da pritiska  protivnika, posebno Miloševića i Derviša, ali akcije nisu bile dovoljno koherentne ili odlučne da rezultiraju golovima ili izjednačenjem. Oba trenera su pred kraj meča gotovo u potpunosti izmenili postave svojih ekipa, ali nije bilo bitnijih promena na semaforu.

Konačan rezultat je ostao u korist gostujuće ekipe, Smedereva, koji je u Tvrđavu poneo sva tri boda. 

- Prva liga Srbije, 25. kolo:

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Smederevo 1924 (Smederevo) 0:1 (0:1)

Strelac: N. Obradović u 27. minutu iz jedanaesterca

Stadion: FK ČSK-Pivara, Čelarevo

Gledalaca: 100

Glavni sudija: Aleksandar Vukadinović

Žuti kartoni: L. Vrekić (RFK Novi Sad 1921); D. Petronijević, S. Jović, V. Ilić, P. Čižik (Smederevo 1924)

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Puškić, Rac, Serdar (Milosavić), Pašagić, Stanisavljević (Derviši), Msanga, Maiga, Blagojević, Mandić (Vrekić), Gvozdenović, Marković (Varga).

Smederevo 1924 (Smederevo): Jović, Kostić, Jevremović, Petronijević (Ćorković), Dimitrijević, Janković (Ilić), Panić, Zuvić (Marković), Obradović, Lokosa (Marković), Jovanović (Čižik).

Treba napomenuti da je meč sa tribina pratio i novi trener "kanarinaca" Darko Tešović.

Foto: Jelena Grlić

Darko Tešović je sa tribina ispratio poraz svog novog kluba

 

U nrednoj takmičarskoj rundi RFK Novi Sad 1921 gostuje gradskom rivalu Mladosti GAT, dok Smederevce očekuje derbi meč protiv RFK Grafičara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading