POKRENUT TOTALNI UDAR NA VUČIĆA! Simultani napad većeg broja medija na predsednika Srbije

Autor:

Vesti

28.04.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

(Kao) po komandi, obrušili se iz Zagreba, Sarajeva, Podgorice, ali i Beograda, a cilj je samo jedan...

POKRENUT TOTALNI UDAR NA VUČIĆA! Simultani napad većeg broja medija na predsednika Srbije

Foto: AP Andreea Alexandru, Printscreen, printscreen index.hr, printscreen danas, Slobodna Bosna,

Samo u poslednja dva-tri dana u medijima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i opozicionim glasilima u Srbiji objavljeno je nekoliko desetina tekstova kojima se napada vlast u Srbiji. A najmanje 10-20 upereno je direktno i brutalno protiv predsednika Aleksandra Vučića.


Matrica je manje-više ista, sve je izašlo ispod istog kalupa, što vidite odmah po naslovima ovih objava. Prema saznanjima Srpskog telegrafa, sve ovo nije slučajno, već je reč o operaciji koja, istina, traje dugo, ali je sada ušla u novu fazu, u kojoj se spoljni i unutrašnji pritisci na Vučića multiplikuju, a pokrenuta je i totalna medijska ofanziva, pre svega, preko podobnih novina, televizija i portala u zemljama regiona.


TRN U OKU


Predsednik Srbije, očigledno, borbom u Ujedinjenim nacijama protiv rezolucije o Srebrenici, odnosno diplomatskom akcijom za sprečavanje prijema Prištine u Savet Evrope, kao i politikom koju generalno vodi, iznervirao je i unervozio moćne. Velike sile, zna se to, ne trpe one koji više brinu o svojim nacionalnim interesima nego o njihovim i zato im je mala, ali slobodarska Srbija trn u oku.


Uglavnom, uz velike pritiske po pitanju Kosova i Metohije, te Republike Srpske, na domaćem političkom planu, kao što smo pisali, razrađena je strategija koja za krajnji cilj ima rušenje Vučića. Deo te strategije je i medijska ofanziva, odnosno gomila tekstova protiv predsednika Srbije, koji se više ne mogu ni izbrojati. Uz ovaj tekst, uostalom, videćete printskrinove naslova hrvatskog Jutarnjeg lista i Indeksa (ne zaostaju ni drugi mediji u toj državi, ne brinite), crnogorskog portala CDM, sarajevske Slobodne Bosne i, naravno, sve začinjeno pisanjem beogradskih opozicionih medija.


Podsetimo, cela priča o bojkotu, koju je mesecima forsirala opozicija, u stvari bila je vešto osmišljena klopka za lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa. Prema informacijama koje je Srpski telegraf dobio i objavio, pojedine strane službe osmislile su igranku čiji je krajnji cilj da se reše Đilasa jer su svesni da s njim i Marinikom Tepić na čelu opozicija nema nikakvih šansi da skine Aleksandra Vučića i da bi bilo dobro da se njegovi glasovi preusmere ka Savi Manojloviću. A stranci upravo to žele, prvo u Beogradu, a zatim i na višim nivoima vlasti.


BOJKOT-PODVALA


- Svi ovi koji su se odlučili da izađu na izbore poput Miroslava Aleksića, Radomira Lazovića i drugih sve vreme su dobro pred Đilasom glumili da su uz njega i da su čvrsto za bojkot - istakao je jedan zapadni diplomata za naš list, a onda naglasio da cela priča, osim što za ideju ima izbacivanje Đilasa iz trke, ima još jednu poentu:
- Podjednako je važno i to što tvorci ove strategije žele da umrtve glasačko telo SNS. Mnogi bi mogli, kako su to predvideli analitičari pomenutih službi, da pomisle da, pošto na izborima ne učestvuje Đilas, nema dileme ko će pobediti, pa da na glasanje i ne izađu.

 

Srbija na prvom mestu, tek će onda u kampanju

Pritisak na Vučića spolja je posebno veliki zbog namere tih koji taj pritisak sprovode da njemu ostane što manje vremena da se bavi unutrašnjim pitanjima, pa i predstojećim izborima. To je potvrdila i predsednica parlamenta Ana Brnabić.


- Predsednik Vučić je prethodnih dana boravio u Njujorku, gde se bavio odbranom nacionalnih interesa i nije se bavio kampanjom, što je za stranku veliki hendikep. Za nas je to ogroman problem. I ja znam koliko on želi da se bavi time, ali je potpuno jasno rekao: "Ljudi, Srbija je na prvom mestu." Ništa od tih unutrašnjih tema nije komentarisao odavno. Politička kampanja je na drugom mestu. Srbija je uvek na prvom mestu. I baviće se time, sigurna sam i znam da želi, od 16. maja, kad ta pitanja budu na jedan ili drugi način rešena - objasnila je Brnabićeva.

 

Raković: Ništa nije slučajno

Istoričar Aleksandar Raković ocenio je da nije slučajno što se istovremeno dešavaju zahtev za prijem Prištine u Savet Evrope i rezolucija o Srebrenici u Generalnoj Skupštini UN:
- To je namerno smišljeno da se u jednom momentu, praktično iz fronta, napadne Srbija zajedno s Republikom Srpskom. Zamislite kad imate takve umove koji sede negde na zapadu, u Berlinu, Briselu, Londonu ili Vašingtonu ili sve to zajedno, i smišljaju na koji način da naude.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Djura

28.04.2024 18:15

Mogu samo da trose reci uzalud

Mirko

28.04.2024 18:15

Još jedan dokaz da opozicija i zapad rade zajedno protiv Srbije.

Marko

28.04.2024 18:15

Koliko god svi udruzeno pisali narod nije slep. Svima je jasno sta rade i na koji nacin. Pobedice volje gradjana. Pobedice Vucic i SNS.

Ilija

28.04.2024 18:16

Svi neprijatelji Srbije ujedinjeni... Strašno...