REVIJA KARTONA I SAMO JEDAN POGODAK: Nakon senzacionalnog trijumfa nad liderom, "kanarinci" pali u Odžacima - Tekstilac grabi ka eliti! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.03.2024

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Minimalac je bio dovoljan za tri važna boda.

REVIJA KARTONA I SAMO JEDAN POGODAK: Nakon senzacionalnog trijumfa nad liderom, "kanarinci" pali u Odžacima - Tekstilac grabi ka eliti! (FOTO GALERIJA)

Foto: Jelena Grlić

Premijerni susret 22., runde Prve lige Srbije odigran je na Gradskom stadionu u Odžacima, a dojučerašnji srpskoligaš je pokazao da ne odustaje od borbe za plasman u superligaško društvo.

 

Ekipa Tekstilca je zabeležila deseti prvoligaški trijumf, a ključni detalj meča dogodio se u 77. minutu kada su nakon niza grešaka sa obe strane, plavo-beli uspeli da ubace loptu u šesnaesterac RFK Novog Sada 1921. Ona je stigla do Nikole Kodžića koji je "raspalio" sa ivice kaznenog prostora, golman "kanarinaca" je uspeo samo kratko da je odbije, ali na loptu natrčava Miroslav Marković i neometan od gostujućih defanzivaca, smešta je u mrežu.

Gol koji je Tekstilcu doneo tri boda kojima se barem na 24 časa klub iz Odžaka probio do druge pozicije na tabeli prve lige Srbije.

Treba napomenuti da je meč obeležio veliki broj žutih kartona. Glevni sudija Saša Ranisavić je imao pune ruke posla i čak devet puta se "latio za džep".

 

- Prva liga Srbije, 22. kolo:

Tekstilac (Odžaci) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 1:0 (0:0)

Strelac: M. Marković u 77. minutu

Stadion: Gradski stadion u Odžacima

Gledalaca: 100

Sudija: Saša Ranisavić

Žuti kartoni: I. Davidović, P. Ukačukvu, F. Sredojević, B. Đurić (Tekstilac); M. Milosavić, A. Rac, B. Blagojević, M. Gvozdenović, L. Serdar (RFK Novi Sad 1921)

Tekstilac (Odžaci): Brać, Davidović (Avram), Dimković, Jočić, Kodžić (Stanković), Luković, Marjanović, Marković (Stojanović), Sredojević, Ukačukvu (Zličić), Vasić (Đurić). Trener: Branko Mirjačić

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Puškić, Blagojević, Derviši, Gvozdenović, Maiga, Milosavić (Kokir), Msanga, Pašagić (Mandić), Rac (Stanisavljević), Serdar, Vrekić. Trener: Vidak Bratić

Već u sredu 6. marta obe ekipe očekuju nova prvenstvena iskušenja. U vanrednom 23. kolu Prve lige Srbije ekipa Tekstilca gostuje na Topčiderskom brdu gde će gostovati RFK Grafičaru, dok će "kanarinci" ugostiti lazarevačku Kolubaru.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading