NAVIJAČI, SPREMITE SE: Startuje jedno od najzanimljivijih srpskih fudbalskih takmičenja - golgeter od rase i klase najavljuje pohod na novi šampionski pehar!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.03.2024

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstojeći meseci doneće istinski spektakl u okviru petog stepena srpskog klupskog fudbala.

NAVIJAČI, SPREMITE SE: Startuje jedno od najzanimljivijih srpskih fudbalskih takmičenja - golgeter od rase i klase najavljuje pohod na novi šampionski pehar!

Foto: Privatna arhiva/Petar Mrđan

Fudbalski klub Kulpin iz istoimenog mesta koje se nalazi na južnobačkoj lesnoj terasi između Bačkog Petrovca i Ravnog Sela tokom prethodne sezone suvereno je stigao do šampionskog pehara u okviru Opštinske lige Bačka Palanka

 

Crveno-beli su do plasmana u viši takmičarski rang stigli sa sedam bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Slaviju iz Pivnice, ali je sezonu obeležio podatak da je Kulpin tokom 24 prvenstvena duela 109 puta tresao protivničku mrežu, a čak 62 puta je svoje ime u listu strelaca upisao Petar Mrđan.

Uoči nastavka takmičarske godine u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor, u kojoj crveno-beli ponovo sanjaju šampionske snove, razgovarali smo sa vrhunskim fudbalerom koji mreže trese kao od šale:

- Izuzetna jesenja polusezona je iza nas. Ostvarili smo fantastične rezultate i svakako želimo i u narednom periodu da nastavimo utabanim stazama uspeha koje bi nas dovele i do plasman u viši takmičarski rang.

Kako bi do željenog ostvarenja i stigli, klub je bio izuzetno aktivan tokom zimskog prelaznog roka?

- Upravo tako. Kulpin u nastavak sezone ulazi jači za petoricu proverenih igrača za koje sam siguran da će pokazati kvalitet i da će predstavljati istinska pojačanja i koji će sa nama starosedeocima pružiti ono što svi očekuju.

Iz svega navedenog čini se da je cilj potpuno jasan?

- Kulpin ide na titulu. Predstojeće takmičenja će biti izuzetno zanimljivo. Prve četiri ekipe se nalaze u svega pet bodova što jasno govori da će navijači uživati u mečevima sa mnogo uzbuđenja. Ipak, smatram da će na mglavni konkurent u borbi za titulu biti Budućnost iz Paraga, ekipa koje se osrtno pojačala u prelaznom roku. Doveli su nekolicinu vrhunskih fudbalera koji su igrali i u znatno višim rangovima takmičenja, ali mi smo spremni. Svakako ni u kom slučaju se ne smeju zaboraviti i Budućnost iz Gložana i Radnički 1918 iz Ratkova, timovi koji takođe gaje nadu da mogu prvi "preseći vrpcu" aktuelnog šampionata.

 

U nedelju 3. marta na programu je prolećna premijera. Sa početkom od 14.30 časova u Kulpin stižu Krila Krajine iz Bačke Palanke:

- Svaki premijerni meč donosi određene nepoznanice, ali smo ozbiljno pristupili pripremama za ovaj duel, tako da iznenađenja ne bi smelo da bude. Ekipa iz Bačke Palanke je sastav koji prima malo golova. Igraju nešto defanzivnije i protivnički gol uglavnom pokušavaju da ugroze kroz tranzicionu igru. Spremali smo se tokom prethodne nedelje za predstojeći meč. Nemamo dilemu, idemo na pobedu i prva tri prolećna boda.

Uz priču o aktuelnoj situaciji u klubu i nastavku borbe za novi šampionski pehar, interesantno je bilo čuti mišljenje sjajnog strelca, kada su u pitanju krajnji dometi sastava iz Kulpina u narednim godinama:

- Kulpin je stabilan klub koji uvek teži najvišem plasmanu. Verujem da u godinama pred nama možemo dosegnuti i neke više rangove takmičenja. Aktuelni plan jeste da se domognemo Vojvođanske lige Sever, a kako bi dosegli nešto više od toga, neophodna je i maksimalna posvećenost mlađim kategorijama. Klub uveliko radi na razvoju škole fudbala u kojoj će stasavati deca koja će jednog dana poneti i dres Kulpina u, nadam se nekim višim takmičarskim rangovima.

Kulpin u nedelju 3 marta "pali motore" i "punim gasom" kreće ka vrhu tabele, a krajnja destinacija početkom leta trebala bi da bude nova šampionska titula i overavanje vize za vojvođanski takmičarski rang od naredne jeseni...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading