PODATAK ZA KLUPSKE ANALE: "Zimske transfer pijace" kao da nije bilo - u presudnu polusezonu ulaze sa nepromenjenim igračkim kadrom!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.03.2024

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da se krene u žetvu prolećnih bodova, ali je uoči nastavka takmičenja jedan podatak, više nego zanimljiv.

PODATAK ZA KLUPSKE ANALE: "Zimske transfer pijace" kao da nije bilo - u presudnu polusezonu ulaze sa nepromenjenim igračkim kadrom!

Foto: Starsport

Fudbalski klub Rad ispred sebe ima, možda i ključna tri takmičarska meseca tokom kojih "građevinari" moraju da ostvare što veću bodovnu zalihu kako bi izbegli eliminaciju u četvrti stepen srpskog klupskog fudbala.

 

Ekipa sa stadiona "Kralj Petar I" tokom prethodne jeseni zabeležila je skor od tri pobede, četiri remija i osam poraza, što bi im u ovom momentu donelo 12. poziciju na tabeli beogradske grupe srpskoligaškog karavana.

Međutim, usled dugovanja prema nekadašnjem treneru Branku Mirjačiću koja nisu izmirena, Rad je kažnjen, od strane disciplinskih organa Fudbalskog saveza Beograda, oduzimanjem šest bodova, tako da će u odlučujuće prolećne borbe ući sa svega sedam bodova i statusom "fenjeraša" Srpske lige Beograd.

Usled svih navedenih problema, rukovodstvo "građevinara" nije bilo aktivno tokom zimskog prelaznog roka. Ekipa nije osvežena niti jednim novim fudbalerom, a u nastavak takmičenja ulaze oslabljeni sa mladog veznog fudbalera Nikolu Nikolića.

Ostaje da se vidi mogu li "građevinari" koji će tokom proleća nastupiti sa ubedljivo najmlađim igračkim kadrom u srpskoligaškoj konkurenciji, uspeti da spreče dalji sunovrat kluba koji se već sada nalazi na korak od eliminacije u Beogradsku zonu.

Foto: FSB

Mladi "građevinari" u nepromenjenom sastavu kreću u odlučujuće bitke

 

Kada je reč o nedavno okončanom prelaznom roku, treba napomenuti da je ekipa Zemuna, aktuelni lider takmičenja, dovela dvojicu proverenih fudbalera iz redova najvećeg konkurenta Zvezdare, a najaktivniji na tržištu bile su ekipe novobeogradskog Studentskog grada i GSP Polet Dorćola koje su dovele po 13 novih akvizicija, a kuriozitet je podatak da je BASK TEK u potpunosti pormenio igrački kadar. Crno-bele je napustilo 11 fudbalera, a dovedeno je 14 novajlija.

Takmičenja u okviru Srpske lige Beograd startuje predstojećeg vikenda mečevima 16. takmičarske runde, a u prolećnoj premijeri se sastaju:

Jedinstvo (Surčin) - Ušće (Novi Beograd)

Prva Iskra (Barič) - BASK TEK (Beograd)

Budućnost (Dobanovci) - PKB (Padinska skela)

Torlak (Beograd) - Zemun (Zemun)

Zvezdara (Beograd) - Radnički (Obrenovac)

Rad (Beograd) - Studentski grad (Novi Beograd)

Brodarac (Novi Beograd) - Sinđelić (Beograd)

GSP Polet Dorćol (Beograd) - Teleoptik (Zemun)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading