POTPUNI SUNOVRAT: Pre samo jedne decenije predstavljali su srpski fudbal na međunarodnoj sceni, a sada se nalaze na ivici kolapsa!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.02.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni klub proživljava najteže trenutke u svojoj šest i po dugoj istoriji.

POTPUNI SUNOVRAT: Pre samo jedne decenije predstavljali su srpski fudbal na međunarodnoj sceni, a sada se nalaze na ivici kolapsa!

Foto: Starsport

Leta 2011. godine Fudbalski klub Rad po treći put u svojoj istoriji izašao je na međunarodnu scenu. 

 

Samo par meseci ranije stigli su do četvrte pozicije u okviru Superlige Srbije, pozicioniravši se odmah iza šampiona Partizana i prvih pratioca Crvene zvezde i novosadske Vojvodine, čime su sebi obezbedili plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. U premijernoj kvalifikacionoj rundi, bez većih problema eliminisali su Tre Pene iz San Marina ukupnim rezultatom 9:1, da bi u narednom kolu nesrećo poraženi od grčkog Olimpijakosa sa Volosa (0:1, 1:1).

Od navedenih mečeva proteklo je svega nešto više od jedne decenije, a klub sa stadiona "Kralj Petar I" našao se u gotovo bezizlaznoj situaciji. Naime, "građevinari" ne samo da su skliznuli u treći stepen srpskog klupskog fudbala, već se nakon najnovije odluke Discipinskih organa Fudbalskog saveza Srbje nalaze pred ponorom eliminacije u četvrti stepen takmičenja, Beogradsku zonu.

Naime, klub je tokom prethodne jeseni ostvario skor od tri pobede, četiri remija i osam poraza i sa ukupno 13 osvojenih bodova bio je konkurentan u borbi za opsatanak. Međutim, hladan tuš je stigao iz prestoničkog saveza:

- Disciplinski sudija Srpske lige Beograd, Aleksandar Prekodravac, doneo je danas Odluku o kažnjavanju Fudbalski kluba Rad i to oduzimanjem 6 (šest) bodova od bodova koje je ostvario u takmičarskoj sezoni 2023/2024 zbog ponovljenog prekršaja neizvršavanja pravosnažne odluke Veća za rešavanje sporova FS Srbije - stoji na početku odluke, a zatim sledi i obrazloženje:

- Trener Branko Mirjačić je, preko advokata, prijavu podneo zbog neizvršavanja odluke Veća za rešavanje sporova FSS, kojom Rad na ime duga bivšem treneru mora da ispalti 8.000 evra, sa zateznom kamanom, kao i 46.250 dinara na ime troškova postupka, sve u roku od 15 dana. Disciplinski sudija uzeo je kao otežavajuću okolnost „činjenice da je Rad recidivista u istom disciplinskom prekršaju“, da „pred pomenutim Većem nije podneo odgovor na tužbu“ i da „ne pokazuje volju, ni nameru da ispuni svoju obavezu.

 

Navedenom odlukom, Fudbalski klub Rad u nastavak takmičenja u okviru Srpske lige Beograd ulazi sa svega sedam osvojenih i trenutno zauzimaju poslednju poziciju na tabeli, tako da se borba za očuvanje statusa srpskoligaša već sada može smatrati "nemogućom misijom".

Da podsetimo, u premijernom susretu nastavka takmičenja, Rad drugog dana meseca marta dočekuje novobeogradski Studentski grad. Prvi susret dve ekipe okončan je trijumfom "studenata" rezultatom 3:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading