SADA I ZVANIČNO: Nekadašnji golman Partizana ima novi klub - do leta ostaje na staroj adresi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.02.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što smo najavili, sada se i obistinilo.

SADA I ZVANIČNO: Nekadašnji golman Partizana ima novi klub - do leta ostaje na staroj adresi!

Foto: Starsport

Proteklo je nedelju dana od kako smo najavili da je realizacija transfera nekadašnjeg golmana beogradskog Partizana veoma blizu, a zvanična potvrda je sada i stigla.

 

Naime, Matija Gočmanac čuvar mreže koji je jedan deo svog fudbalskog obrazovanja proveo u školi crno-belih i koji je do sada zabeležio 13 nastupa za mlađe kategorije nacionalnog tima, nakon šestomesečnog boravka u "provincijskom Urugvaju", postaje član jdnog od članova "Velike trojke" srpskog klupskog fudbala.

Naime, Gočmanac se obavezao na vernost novosadskoj Vojvodini, al iće po osnovu dogovora sve tri strane, tokom predstojećeg proleća ostati na golu šabačke Mačve, a na leto će se preseliti u Novi Sad i mnogi smatraju da će biti jedan od glavnih poluga u stvaranju nove šampionske ekipe na stadionu "Karađorđe".

Podsetićemo da je Matija Gočmanac u jesenjm delu takmičenja u okviru Prve lige Srbije, bio učesnik svih 20 prvenstvenih mečeva, a među stativama je proveo maksimalnih 1.800 minuta.

Foto: FK Mačva Šabac

Od leta postaje stanovnik "srpske Atine" - Matija Gočmanac

 

- Matija Gočmanac:

Datum rođenja: 5. avgust 2003. godine

Mesto rođenja: Kruševac

Pozicija u timu: golman

Igračka karijera: OFK Beograd U-15 (Beograd), Partizan U-15 (Beograd), Partizan U-17 (Beograd), Teleoptik U-17 (Zemun), Partizan U-19 (Beograd), Teleoptik (Zemun), Mačva (Šabac)

Reprezentativna karijera: Srbija U-16 (2 ut.), Srbija U-17 (3 ut.), Srbija U-19 (7 ut.), Srbija U-21 (1 ut.)

Gočmanac će svakako predstavljati jedan od aduta šabačkih "čivijaša" u ostvarenju što boljih rezultata u prolećnom delu sezone u okviru drugog stepena srpskog klupskog fudbala.

Treba podsetiti da je veliko poverenje u Matiju Gočmanca imao još Savo Milošević koji ga je leta 2020. godine priključio prvom timu, a u susretu protiv Napretka u Kruševcu bio je zamena Vladimiru Stojkoviću.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading