ŠUŠKA SE: Nekadašnji golman Partizana pred novim angažmanom - ubuduće će nositi crveno-beli dres ljutog rivala!?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.02.2024

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NA pomolu je nova transfer bomba u srpskom klupskom fudbalu.

ŠUŠKA SE: Nekadašnji golman Partizana pred novim angažmanom - ubuduće će nositi crveno-beli dres ljutog rivala!?

Foto: Starsport

Matija Gočmanac

Tokom prethodne polusezone u okviru Prve lige Srbije, dvadesetogodišnji čuvar mreže Matija Gočmanac je stajao na golu šabačke Mačve za koju je branio na svih 20 prvenstvenih mečeva i među stativama je proveo maksimalnih 1.800 minuta.

 

Ukupno je 14 puta vadi loptu iz svoje mreže i svakako je jedan od najzaslužnijih za jesenje ostvarenja šabačkog kluba u prvom delu takmičarske godine. Dobre igre nisu ostale nezapažene i uoči starta nastavka borbe za bodove, Gočmanac se pominje kao jedno od potencijalnih pojačanja novosadske Vojvodine.

Da podsetimo, Gočmanac je karijeru započeo u mlađim kategorijama OFK Beograda iz kojeg je prešao u Partizan, a seniorsko iskustvo pre nastupa u Šapcu, sticao je u zemunskom Teleoptiku za koji je nastupao pune dve sezone.

Foto: Starsport

U dresu sa nacionalnim grbom - Matija Gočmanac

 

- Matija Gočmanac:

Datum rođenja: 5. avgust 2003. godine

Mesto rođenja: Kruševac

Pozicija u timu: golman

Igračka karijera: OFK Beograd U-15 (Beograd), Partizan U-15 (Beograd), Partizan U-17 (Beograd), Teleoptik U-17 (Zemun), Partizan U-19 (Beograd), Teleoptik (Zemun), Mačva (Šabac)

Reprezentativna karijera: Srbija U-16 (2 ut.), Srbija U-17 (3 ut.), Srbija U-19 (7 ut.), Srbija U-21 (1 ut.)

Ostaje da se vidi hoće li do realizacije transfera i doći, a ukoliko se Matija Gočmanac preseli u "srpsku Atinu" pred rukovodstvom šabačke Mačve ostaje težak zadatak da pronađu adekvatnu zamenu koja će omogućiti klubu ostvarenje zacrtanih klupskih ciljeva.

Treba podsetiti da je veliko poverenje u Matiju Gočmanca imao još Savo Milošević koji ga je leta 2020. godine priključio prvom timu, a u susretu protiv Napretka u Kruševcu bio je zamena Vladimiru Stojkoviću.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading