PRESLIKAN LIGAŠKI MEČ: Ekipa Turekovca je opet vodila, ali se na kraju radovao sastav Građanskog 2023! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.02.2024

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jesenji prvak nastavlja svoj put u kupu.

PRESLIKAN LIGAŠKI MEČ: Ekipa Turekovca je opet vodila, ali se na kraju radovao sastav Građanskog 2023! (VIDEO)

Foto: FK Građanski 2023

U toku današnjeg dana na pomoćnom terenu Dubočice u Leskovcu odigran je duel prvog kola kupa FS Jablaničkog Okruga, u kojem je ekipa Građanski 2023 ugostila sastav Turekovca.

Republika

Ligaški duel ova dva tima odigran u okviru četvrtog kola Gradske lige Leskovac završen je pobedom aktuelnog jesenjeg prvaka lige, sastava Građanski 2023 rezultatom 3:2, tada je Turekovac do 90. minuta vodio sa 2:1, ali se sve preokrenulo u završnici meča.

Odlična utakmica odigrana je pred oko 100-tinak gledalaca, igralo se otvoreno, napadački od prvog minuta. Gosti su se u nekim situacijama bolje snašli, ali nisu uspevali da savladaju golmana Mitića, sa druge strane u par navrata odlično je branio Stojanović.

Na isteku 37. minuta viđena je prva promena rezultata, Nikola Stojiljković doneo je prednost Turekovcu, i to je ujedno bio i rezultat prvog dela meča. Drugo poluvreme počelo je sa po jednom izmenom na obe strane.

"Džoker" sa klupe se isplatio treneru Kirovu već posle osam minuta igre. Vlada Stojilković duplirao je prednost tima sa stadiona "Lotrin Gaj", 2:0 u 53. minutu.

Odličnu promene izvšrio je i trener domaćih fudbalera. Na krilina rezervista jesenji prvak u 65. i 89. minutu stiže do izjednačenja i tako odvodi meč u penal seriju. Stefan Veljković je dva puta asistirao svom "kolegi sa klupe", Nemanji Markoviću, koji je bio dvostruki strelac za domaćina. 

Tokom penal serije uspešniji su bili domaći fudbaleri koji su bili sigurni "sa bele tačke", dok je golman Mitić odbranio šut gostujućeg kapitena, i time je obezbedio svojoj ekipi prolazak u drugo kolo kupa. 

 

 

Granađanski 2023 - Turekovac 2:2 (0:1) PEN 5:4

Građanski 2023: Mitić, Petrović, Stanković, Bogdanović, Stojiljković, Ignjatović, Stojanović, Ivković (od 46' Marković), Stefanović, Kocić, Marinković

Turekovac: Stojanović, Osmanović, Marjanović, Stanojević, Bakterović, Kocić, Krstić, Stojiljković, Nikolić, Živković (od 46' Stojilković) 

Gosti će predstojeći period do početka prvenstva odigrati još par prijateljskih utakmica, kako bi bili u što boljoj formi, dok ekipa Građanski 2023 već sledećeg vikenda igra meč drugog kola kupa.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading