"KANARINCIMA" OJAČALA KRILA: Favoriti nemaju rešenja za ekipu sa Detelinare - jesenji vicešampion je položio oružje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.02.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li duel protiv zeleno-belih značiti prekretnicu za sastav sa Detelinare?

"KANARINCIMA" OJAČALA KRILA: Favoriti nemaju rešenja za ekipu sa Detelinare - jesenji vicešampion je položio oružje!

Foto: RFK Novi Sad 1921

Fudbaleri RFK Novog Sada 1921 jesenji deo šampionata u okviru Prve lige Srbije, jesu okončali na fenjeraškoj poziciji sa svega 13 osvojenih bodova u 20 odigranih prvenstvenih mečeva. ali pojedina ostvarenja tokom zimskih priprema, nagoveštavaju daleko bolje dane "kanarinaca".

 

Ekipa sa Detelinare je od početka meseca avgusta 2023. godine kada je startovala nova sezona, zabeležila svega tri prvenstvena trijumfa, a identičan broj pobeda sada su zabeležili tokom sedam kontrolnih mečeva, s tim da se mora naglasiti da su ostvarene i u duelima protiv rivala koji se u ovom momentu daleko bolje kotiraju.

U subotu 10. februara ekipa RFK Novog Sada 1921 gostovala je u Inđiji gde je na igralištu Sportskog centra "Leje" odmerila snagu sa jesenjim vicešampionom i jednom od glavnih kandidata za plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala, Inđijom Toyo Tires.

Od početka meća obe ekipe su pružile dopadljivu predstavu u kojoj je pedesetak okupljenih ljubitelja fudbala moglo da uživa. 

Sa dva brza pogotka Luke Serdara u 10. i 12. minutu "kanarinci" su iznenadili velikog favorita.

Igrao se 35. minutu kada je Dragan Radosavljević uspeo da unese rezultatsku neizvesnost u susret, al samo dva minuta kasnije novajlija iz nemačkog Tebea, Omar Pašagić i treći put trese mrežu Velimirovića čime je postavljen i konačni rezultat ovog meča.

Foto: RFK Novi Sad 1921

 

 

- Prijateljska utakmica:

Inđija Toyo Tires (Inđija) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 1:3 (1:3)

Strelci: D. Radosavljević 35`; L. Serdar 10`, 12`, O. Pašagić 37`

Stadion: Sportski centar "Leje", Inđija

Gledalaca: 50

Inđija Toyo Tires (Inđija): Velimirović, Kukolj, Mijailović, Đoković, Vrbić, Mihajlović, Desančić, Maričić, Đorđević, Radosavljević, S. Stojanović. Igrali su i: Tasić, Čutović, Mitrović, Arambušić, Vuković, M. Janjić, M. Stojanović, Subotić, Grbović, Gajilović, Kojić.

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Puškić, Blagojević, Maiga, Pašagić, Rac, Musanga, Gvozdenović, Derviši, Serdar, Mandić, Milosavić. Igrali su još: Marković, Varga, Rosić, 3. Rakić, Kokir, Uskoković, Mitrović.

Kada je reč o nastavku borbe za bodove, u prolećnoj premijeri RFK Novi Sad 1921 dočekuje OFK Beograd, dok će Inđija Toyo Tires u prestonici gostovati RFK Grafičaru. Oba susreta zakazana su za 24. februar.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading