KAO DA JE U PITANJU BILA BORBA ZA BODOVE: Komšijski derbi pripao domaćinu - nesuđeno pojačanje Partizana nemilosrdno trese mreže!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.02.2024

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči nastavka borbe za bodove, pripremni susret su odigrale dve ekipe koje se nadaju čak i plasmanu u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

KAO DA JE U PITANJU BILA BORBA ZA BODOVE: Komšijski derbi pripao domaćinu - nesuđeno pojačanje Partizana nemilosrdno trese mreže!

Foto: Starsport

Velika je šteta što se na stadionu "Mirko Žaki Matić" u Vrelu okupilo svega stotinak ljubitelja fudbala, s obzirom da su fudbaleri ubskog Jedinstva i Kolubare iz Lazarevca pružile dosta dobru partiju u kojoj su navijači mogli da uživaju.

 

Na samom početku meča viđen je i prvi pogodak. Igrao se sedmi minut kada su domaći fudbaleri iskoristili grešku Tatomirovića, a Stevančević je rutinski matirao Stanivukovića i crveno-beli stižu do rezultatske prednosti.

U nastavku meča i pored prilika na obe strane, do novog pogotka čekalo se tačno 70 minuta.

Nakon idealnog centaršuta Golubovića, Ibrahim Zubairu se najbolje snalazi u šesnaestercu Lazarevčana i Jedinstvo stiže do uvećanja prednosti, a samo minut kasnije Karikari propušta idealnu priliku da već tada reši pitanje pobednika.

Prava drama viđena je u finišu meča. Prvo je u 85. minutu Kiković nakon centaršuta Radosavljevića, glavom smanjio prednost crveno-belih, a ubrzo nakon toga idealnu priliku za poravnanje rezultata propušta Đorđević. Iz povoljne prilike uspeo je da zatrese samo okvir gola.

Foto: FK Jedinstvo Ub

PRavi prvenstveni duel

 

- Prijateljska utakmica:

Jedinstvo (Ub) - Kolubara (Lazarevac) 2:1 (1:0)

Strelci: Stevančević u 7. i Zubairu u 77. minutu za Jedinstvo; Kiković u 85. minutu za Kolubaru

Stadion: "Mirko Žaki Matić", Vrelo

Gledalaca: 100

Sudija: Milan Blainovac (Ub)

Jedinstvo (Ub): Jovanović, Bošković, Andrić, Paić, Radivojević, Denić, Milićević, Rakić, Miladinović, Stojanović, Stevančević. Igrali su i: Dubljanić, Doderović, Aćimović, Vladisavljević, Gustavo, Mitić, Golubović, Dimitrijvić, Zubairu, Said, Karikari, Janković.

Kolubara (Lazarevac): Stanivuković, Tatomirović, Kočović, Macui, Ilić, Nikolić, Braunović, Jovanović, Filipović, Furtula, Đorđević. Igrali su i: TRajković, Živković, Radosavljević, Kiković, Jović.

Da podsetimo, tokom prvog dela takmičarske godine dve ekipe su se dva puta sastale u borbi za bodove i oba susreta su pripala fudbalerima Jedinstva. Na Ubu su 2. septembra prethodne godine crveno-beli slavili rezultatom 3:2, da bi tri meseca kasnije u poslednjem jesenjem susretu, isti tim slavio i u Lazarevcu, ovoga puta rezultatom 3:1.

Kada je reč o nastavku borbe za bodove u okviru Prve lige Srbije, u prolećnoj premijeri Jedinstvo na Ubu dočekuje sremskomitrovački Radnički, dok će Kolubara gostovati "kraj Studenjaka", ekipi novobeogradskog Radničkog. Mečevi su na programu 24. februara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading