KO ČEKA, TAJ I DOČEKA: Tri potpisa u jednom danu - nakon nekadašnjeg srpskog reprezentativca, klub je angažovao mlade i proverene snage!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.02.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prelazni rok je počeo u velikom stilu, a nakon dugog vremena klub je obradovao navijače novim potpisima.

KO ČEKA, TAJ I DOČEKA: Tri potpisa u jednom danu - nakon nekadašnjeg srpskog reprezentativca, klub je angažovao mlade i proverene snage!

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Fudbaleri gornjomilanovačkog Metalca uspeli su u finišu jesenjeg dela sezone Prve lige Srbije da stignu do toliko željene 12. pozicije, mesta koje po okončanju takmičenja obezbeđuje opstanak u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

Međutim, klupske ambicije se na tome ne završavaju, a cilj svih u gradu podno Rudnika jeste da ekipa u predstojećim mesecima izbori plasman u plej-of, a u tom cilju u poslednjim danima 2023. godine obelodanjeno je da je novi član "serpasa" postao nekadašni član Crvene zvezde i srpski reprezentativac Marko Mirić.

Dugo su navijači Metalca očekivali naredne poteze uprave, a onda ih je klupsko rukovodstvo u samo jednom danu obradovalo angažovanjem trojice fudbalera.

Novi članovi Fudbalskog kluba Metalac iz Gornjeg Milanovca postali su golman Aleksa Jordanov, centralni bek Vladimir Tomović i vezni igrač Đorđe Popović. Reč je o mladim snagama koje iza sebe imaju zavidno seniorsko iskustvo.

Najiskusniji među trojicom novjalija, golman Jordanov (2002.) je za klupski poretal izjavio:

- Ne sećam se da mi je neko ikada rekao nešto loše o ovom klubu i to je pola posla kada se pregovara i odlučuje o daljoj karijeri. Već smo ušli u trenažni proces sa ekipom i tu nema nikakvih problema. Biće vrlo zanimljivo do kraja prvenstva, Metalac može mnogo više nego što se pretpostavlja, ali o tom potom.

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Triling novajlija - Vladimir Tomović, Aleksa Jordanov i Đorđe Popović

 

Prvi utisci su pozitivni i kod štopera Vladimira Tomovića:

- Jasno mi je šta Metalac želi da postigne i mislim da smo svi sada na pravom putu da nastavimo tamo gde se stalo pred pauzu, da se penjemo na tabeli ka plej-ofu. Stručni štab, koji me je dočekao, tačno je onakav kakav sam i mislio, mlad, odlučan, vezan izuzetno za klub i za Milanovac, kao Kragujevčanin bilo mi je lako da se uklopim odmah.

Đorđe Popović odlično poznaje klupska dešavanja:

- Ja sam navikao na atmosferu u Metalcu, igrao sam u omladincima, i sada samo idem stepenik više. Ti ciljevi su jasni, moramo biti spremni da uzmemo svaki mogući bod, već prva utakmica, protiv Smedereva, označena je kao prioritet prioriteta.

Sva trojica novajlija priliku za zvanični debi u plavo-belom dresu imaće u prolećnoj premijeri kada će Metalac na svom stadionu dočekati ekipu Smedereva 1924. Navedeni susret na programu je 24. februara, a prvi ovosezonski duel dve ekipe okončan je trujumdom "oklopnika" rezultatom 2:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading