POVRATAK U BUDUĆNOST: Ambicije su im se poklopile - nekadašnji ubojiti tandem crno-belih, ponovo na istom zadatku!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.01.2024

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zajedno su dominirali srpskim fudbalom, osvajali titule i oduševljvali navijače, a sada u nekim drugim ulogama imaju cilj da nastave gde su stali pre gotovo jedne decenije.

POVRATAK U BUDUĆNOST: Ambicije su im se poklopile - nekadašnji ubojiti tandem crno-belih, ponovo na istom zadatku!

Foto: Starsport

Jedan od onih fudbalera koji će večito ostati u srcime navijača Partizana, Nemanja Kojić prethodnog leta se vratio u svoj rodni grad sa jasnom željom da pomogne ekipi Loznice kako bi zeleno-beli krenuli ka vrhu srpskog klupskg fudbala.

 

Međutim, saradnja je trajala samo jednu polusezonu i kao grom iz vedra neba, sportskim krugovima je odjeknula informacija da fudbaler koji je sa Partizanom osvojio dve šampionske titule i koji je kao mladi srpski reprezentativac na 22 odigrana meča postigao čak 11 pogodaka, ima novi klub.

Iskusni tridesettrogodišnji centarfor u narednom periodu nosiće plavo-zeleni dres, a mi smo nakon treninga u novom klubu imali priliku da iz prve ruke čujemo koji su razlozi iznenadnog odlaska iz Loznice:

- Jednostavno, dogodile su se neke nefudbalske stvari - vidno razočaran je započeo Kojić i dodao:

- Mislim da zbog svog imena i dosadašnje karijere nisam zaslužio da se ovako nešto dogodi i napustio sam Loznicu. Okrenuo sam se nekim novim izazovima, a potraga nije dugo trajala.

Nemanja Kojić će u ekipi Zemuna ponovo sarađivati sa svojim nekadašnjim saigračem Nikolom Drinčićem sa kojim je u crno-belom dresu predstavljao tandem koji je terorisao protivničke golmane. Ovoga puta popularni Drina će biti šef svom saborcu iz vremena provedenog u Humskoj ulici:

- Drina i ja smo zajedno igrali u Partizanu, osvajali smo titule i odlično se poznajemo. Ovoga puta uloge su drugačije. Sada imamo odnos trener-igrač i tako se obojica i ponašamo. protekcija niti imam, niti ih tražim.

Foto: FK Loznica

Lozničani su ga u zeleno-belom dresu gledali svega šest meseci

 

Mnoge je iznenadila odluka da Nemanja obuče dres Zemuna:

- Ambicije su nam se poklopile. Zemun je veliki klub i smatram da mora ponovo pronaći svoje mesto u vrhu srpskog fudbala.

S obzirom da su Gornjovarošani prvi deo šampionata u okviru beogradske grupe srpskoligaškog fudbala okončali na liderskoj poziciji, pitanje koje se samo nameće, jeste da li ćemo Nemanju Kojića naredne sezone gledati u plavo-zelenoj opremi u Prvoj ligi Srbije?

- Zemunu je tokom prethodne dve sezone plasman u drugi stepen takmičenja izmicao za dlaku. Prvi cilj je da se osvoji titula i stigne do Prve lige Srbije, a ja imam želju da pomognem klubu i u višem stepenu takmičenja - zaključio je Nemanja Kojić.

Mnogobrojni ljubitelji fudbala u srpskoj prestonici doživeće svojevrsni "povratak u budućnost". Drinčić i Kojić se ponovo nalaze u istom taboru sa ciljem da slavni klub vrate na staze uspeha.

Podsetićemo da će Nemanja Kojić priliku za debi u dresu novog kluba imati u prolećnoj premijeri kada će Gornjovarošani gostovati ekipi Torlaka. Navedni susret planiran je za drugi dan meseca marta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading