GOTOVO JE: Nekadašnji napadač Crvene zvezde ima novi klub - očekuje ga borba za šampionski pehar!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.01.2024

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menja klub, ali ostaje u rodnom gradu.

GOTOVO JE: Nekadašnji napadač Crvene zvezde ima novi klub - očekuje ga borba za šampionski pehar!

Foto: Starsport

Pre nešto više od osam godina ekipa čačanskog Borca načinila je prvorazrednu senzaciju u okviru nacionalnog kup takmičenja kada je na beogradskoj Marakani savladao Crvenu zvezdu sa više nego ubedljivih 5:1.

 

Jedan od junaka navedenog trijumfa bio je Srđan Vuaklija, centarfor koji je u 36. minutu navedenog susreta matirao Kahrimana, čime je sebi kasnije trasirao put u redove srpskog fudbalskog velikana i dres kluba sa stadiona "Rajko Mitić" obukao je u januaru 2017. godine.

U redovima crveno-belih zadržao se samo jednu polusezonu, a zatim je usledilo internacionalno putešestvije tokom kojeg je nastupao u Kazahstanu, Južnoj Koreji, Bosni i Hercegovini, Grčkoj i Finskoj, da bi se konačno leta 2022. godine vrario u rodni grad i postao član RFK Novog Sada 1921.

Prethodnu polusezonu Vujaklija je proveo u redovina novosadske Mladosti GAT za koju je tokom jeseni zabeležio 13 nastupa. Na terenu je proveo ukupno 326 minuta tokom kojih nije uspeo da pronađe put lopti di protivničke mreže.

Pred popularnim "gatovcima" je grčevita borba za osptanak u prvoligaškom karavanu, a u tom cilju vrši se i korekcija igračkog kadra. Klupsko rukovodstvo traži nova rešenja za špic napada i odlučeno je da je tridesetpetogodišnji napadač slobodan u izboru nove sredine.

Sada je već i poznato gde će Vujaklija nastaviti svoju karijeru. On ostaje u rodnom gradu, a tokom proleća nosiće dres novosadskog Kabela koji će pokušati da se izbori za vrh tabele vojođasnke grupe srpskoligaškog karavana, što bi im omogućilo i plasman u drugi stepen srpskog klupskog fudbala.

Foto: Starsport

Trenutak koji mu je obeležio karijeru - gol na Marakani

 

- Srđan Vujaklija:

Datum rođenja: 23. mart 1988. godine

Mesto rođenja: Novi Sad

Pozicija u timu: napadač

Igračka karijera: Veternik (Veternik), RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad), Spartak (Subotica), Hajduk (Kula), Banat (Zrenjanin), AL-Šabab (UAE), Proleter (Novi Sad), Borac (Čačak), Crvena zvezda (Beograd), Ordabaši )Kazahstan), Gvangžu (Južna Koreja), Borac Banjaluka (Bosna i Hercegovina), Doksa Drama (Grčka), RuPS (Finska), Mladost GAT (Novi Sad)

Priliku za debi u dresu novog kluba Vujaklija će imati u prolećnoj premijeri kada će ekipa Kabela gostovati u zrenjaninskom Radničkom. Navedeni susret na programu je drugog dana meseca marta. Prvi ovosezonski duel dve ekipe okončan je trijumfom novosađana rezultatom 2:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading