DAN KADA JE MARAKANA UTIHNULA PRED ZVUCIMA VIOLINE: Večito će ostati upisan u analima kluba - podvig kakav je danas nezamisliv! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.12.2023

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kup takmičenje neretko donosi velika iznenađenja, ali ono što su tada priredile čačnske "zebre" može se svrstati u rubriku verovali, ili ne.

DAN KADA JE MARAKANA UTIHNULA PRED ZVUCIMA VIOLINE: Večito će ostati upisan u analima kluba - podvig kakav je danas nezamisliv! (VIDEO)

Foto: Starsport

Fudbaleri čačanskog Borca 1926 u aktuelnoj sezoni takmiče se u okviru zapadne grupe srpskoligaškog karavana i nakon jesenjeg dela sezone "šepure" se sa liderske pozicije.

 

Popularne "zebre" su u finišu jeseni iskoristili dva kiksa FAP Priboja, preuzeli su čelnu poziciju i nastavak takmičenja dočekuju sa čak pet bodova prednosti u odnosu na klub iz grada na obali Lima.

Pored aktuelnih ostvarenja na terenu, u Čačku se već punih osam godina prisećaju drugog dana meseca decembra 2015. godine kada su na najvećem srpskom stadionu priredili jedno od najvećih iznenađenja u srpskom klupkom fudbalu.

Tog dana u okviru osmine finala Kupa Srbije, Čačni su došli u Beograd sa namerom da protiv velikog favorita "što skuplje prodaju kožu", a dogodila se prvorazredna senzacija. Borac ne samo da je savladao Crvenu zvezdu i izborio plasman u završnicu najmasnovnijeg takmičenja, već je to učinio na senzacionalan način. Golovima Zorića, Vujaklije i Jevtovića, Čačani su ostvarili trijumf rezultatom 5:1, a strelac počasnog pogotka za ekipu Miodraga Božovića bio je Luka Jović.

 

 

- Kup Srbije 2015/16, osmina finala:

Crvena zvezda (Beograd) - Borac (Čačak) 1:5 (0:3)

Strelci: Jović 55; Zorić 19, 45, 59, Vujaklija 36, Jevtović 75

Stadion: "Rajko Mitić"

Gledalaca: 3.520

Žuti kartoni: Jovanović (Crvena zvezda); Miletić, Zorić, Mićić, Tanasin, Jovančić, Drašković (Borac)

Crvena zvezda (Beograd): Kahriman, Petković, Mbođ, Luković, Ibanjez, Donald, Jovanović, Ristić (Jovović), Plavšić (Vieira), Srnić (Matos), Jović. Trener: Miodrag Božović

Borac (Čačak): Bajić, Tanasin, Živković, Miletić, Jablan (Drašković), Jovančić, Mićić, Jevtović, Zorić (Vukmirović), Knežević, Vujaklija (Đerić). Trener: Milorad Kosanović

Foto: Starsport

Zasvirao violinu na Marakani - Srđan Vujaklija

 

Navedeni meč svakako će ostati upisan u analima oba kluba, a istovremeno je među navijačima ostao upamćen po Srđanu Vujakliji, napadaču koji je kasnije tokom karijere bio i član velikana sa beogradske "Marakane", a koji je svoj pogodak na navedenom meču proslavio simuliranjem violine po čemu je postao nadaleko poznat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading