IZ 1 U 2: Derbi je opravdao očekivanja - bodovi odlaze na staru Karaburmu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.12.2023

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica koja vraća veru u srpski fudbal.

IZ 1 U 2: Derbi je opravdao očekivanja - bodovi odlaze na staru Karaburmu!

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Možda nije u pitanju Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, ali su susreti između popularnih "majstora" i "romantičara" uvek privlačili veliku pažnju sportske javnosti u srpskoj prestonici.

 

U okviru 19. kola Prve lige Srbije novobeogradski Radnički je dočekao ekipu OFK Beograda na stadionu "kraj Studenjaka". Viđena je dobra fudbalska predstava na ne baš najboljem terenu, ali su ekipe pružile svoj maksimum i svakako okupljni ljubitelji fudbala zadovoljni odlaze kućama.

Domaćin je poveo u uvodnim trenucima meča i pametnom igrom stečenu prednost čuvao do drugog dela nastavka igre, kada je mora se istaći kvalitetniji rival, u samo deset minuta meče uspeo da preokrene rezultat u svoju korist i odnese bodove na staru Karaburmu.

Treba napomenuti da su utakmici prisustvovali najverniji navijači obe ekipe koji su davali štimung svojim ljubimcima na terenu.

Radnički (Novi Beograd) - OFK Beograd (Beograd)
1:2 (1:0)

(N. Đokić 4`; N. Stanković 71`, D. Georgijević 80`)

 

- Drugo poluvreme:

Kraj utakmice.

87. min: Dvostruka izmena u redovima OFK Beograda.

80. min - GOOOOOL: Potpuni rezultatski preokret. Mrežu Radojičića je zatresao Dejan Georgijević glavom nakon sjajnog centaršuta sa desnog krila - 1:2.

71. min - GOOOOOL: Dugo je trajala akcija "romantičara" koju je trazajm glavom okončao Nenad Stanković - 1:1.

67. min: Kuta za sporni trenutak. Velika gužva u kaznenom prostoru domaćina. Jedan fudbaler OFK Beograda je odgurnut sa leđa, gosti su tražili jedanaesterac, ali je pištaljka sudije Igora Kovačevića ostala nema.

64. min: Sjajan napad "romantičara" i udarac sa ivice šesnaesterca, ali lopta odlazi preko gola.

59. min: Nova izmena u redovima Radničkog. Umesto Mladena Lukića u igru je ušao Odžo Aderoumnu.

53. min: Zbog preoštrog starta "požuteo" je fudbaler "majstora" Milenko Škorić.

51. min: Prva izglednija prilika za fudbalere OFK Beograda u nastavku meča. Oprobao je udarac Nikola Knežević, ali je lopta otišla pored leve stative gola Novobeograđana.

47. min: Udarac Đokića iz slobodnog udarca iskosa sa pozicije desnog krila, ali je golman Popović na metu.

Drugo poluvreme derbija 19. kola Prve lige Srbije je počelo.

- Prvo poluvreme:

Kraj prvog poluvremana nakon kojeg domaća ekipa ima minimalnu prednost rezultatom 1:0. Gol je postigao Nemanja Đokić u 4. minutu, a domaći fudbaleri su sami krivi što na odmor ne odlaze sa ubedljivijom prednošću.

45. min: Aleksandar Simčević zbog oštrog starta dobija žuti karton.

43. min: Nova velika prilika za domaću ekipu. Brz kontranapad udarcem po zemlji je završio Milenko Škorić, ali je golman Popović krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

41. min: Prinudna izmena u ekipi novobeogradskog Radničkog. Umesto Anekvuila u igru ulazi Nikola Tejić.

33. min: Nova sjajna prilika za domaćina. Anekvuilo je uputio udarac ka golu. Golman Popović je već bio savladan, ali je jedan defanzivac "romantičara" na samoj gol liniji uspeo da spreči pogodak.

26. min: Prvo su gosti pripretili akcijom po levoj strani terena, da bi samo nekoliko sekundi kasnije, na drugoj strani golman Popović pravovremenim istrčavanjem sprečio domaćina da uđe u kolosalnu priliku.

21. min: "Majstori" plešu terenom. Nakon sjajne akcije domaćih fudbalera, udarac je oprobao Vladimir Nedeljković, ali je i on izblokiran u poslednjm trenutku.

Foto: OFK Beograd

U epicentru današnjih sportskih zbivanja - veliki prestonički derbi

 

19. min: Nemanja Đokić je nerešiva enigma za odbranu "romantičara". Ovogap uta je pokušao glavom, ali je lopta otišla pored gola.

16. min: Prva ozbiljnija prilika i za ekipu OFK Beograda. Nakon udarca sa ivice šesnaesterca, golman "majstora" je uspeo da kratko odbije loptu, ali su defanzivci novobeogradske ekipe blagovremeno reagovali i otklonili opasnost.

15. min: Još jedna prilika za domaću ekipu, ali je lopta nakon udarca glavom otišla preko gola.

11. min: Prvi korner su izveli fudbaleri OFK Beograda, ali golman je Lazar Radojičić bez većih problema otklonio potencijalnu opasnost po svoju mrežu.

4. min - GOOOOOL: Šok na stadionu "kraj Studenjaka". Lider prima pogodak na samom početku meča. Nakon sjajne akcije po levom krilu i centaršuta, u petercu gostiju najbolje se snašao Nemanja Đokić i novobeogradski Radnički stiže do prednosti - 1:0.

1. min: Već na isteku prvih 60 sekundi igre beležimo prvi pokušaj domaćih igrača da ugroze gol Balše Popovića. Pokušao je udarcem sa 18 metara Nemanja Đokić, ali je njegov udarac izblokiran.

Utakmica je počela. Sa centra su krenuli fudbaleri novobeogradskog Radničkog.

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Sve je spremno za početak velikog derbija

 

- Startne postave:

Radnički (Novi Beograd): Radojičić, Anekvuilo, Krapuhin, Lukić, Matejević, Nedeljković, Nuredini, Pešić, Simčević, Škorić, Đokić. Trener: Izet Ljajić

OFK Beograd (Beograd): Popović, Georgijević, Ilić, Knežević, Marković, J. Mituljikić, N. Mituljikić, Nikolić, Stanković, Vujadinović, Đermanović. Trener: Simo Krunić

- Trenutna forma:

Ekipa novobeogradskog Radničkog trenutno sa 18 osvojenih bodova zauzima 13. poziciju na tabeli. "Majstori" su u prethodnih pet prvenstvenih mečeva zabeležili svega jedan trijumf (RFK Novi Sad 1921 3:1) i po dva remija (Inđija Toyo Tires 1:1 i Mladost GAT Novi Sad 2:2) i poraza (Jedinstvo Ub 1:2 i RFK Grafičar 2:4).

OFK Beograd suvereno drži lidersku poziciju na tabeli sa čak 14 bodova više u odnosu na trenutno drugoplasiranu ekipu sa "Toyo Tires Arene". U poslednjih pet prvenstvenih duela "romantičari" su zabeležili četiri trijumfa (Mačva Šabac 2:1, GFK Sloboda Užice 1:0, Tekstilac Odžaci 2:0 i Jedinstvo Ub 3:0), dok su u susretu protiv Metalca u Gornjem Milanovcu poraženi rezultatom 0:2

- Prvi ovosezonski duel:

Prvi ovosezonski duel dve ekipe u okviru Prve lige Srbije, koji je odigran na Omaldinskom stadionu poslednjeg vikenda meseca avgusta, okončan je podelom bodova rezultatom 2:2. Nikola Knežević je pogotkom u 20. minutu doveo "romantičare" do prednosti. Usledio je preokret "majstora" u režiji Nemanje Đokića i Stanislava Krapuhina, da bi Nemanja Ivanović pogotkom u psolednjim trenucima susreta postavio konačan rezultat derbija.

 

 

- Međusobni skor:

U poslednjih deset mečeva koji su odigrani u borbi za bodove, čak pet je okončano bez pobednika. Novobeograđani su zabeležili dva trijumfa, dok je jedan meč više pripao "romantičarima". Ostvaren je i gol koeficijnt 13:10 u korist OFK Beograda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading