ŠOK U "SRPSKOM MANČESTERU": "Gumari" očitali lekciju pretendentu na plasman u elitu - Ivica Momčilović formira ekipu za viši rang!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.01.2024

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa iz nižeg takmičarskog ranga očitala lekciju timu koji se potajno nada istorijskom ostvarenju u prolećnom delu sezone.

ŠOK U "SRPSKOM MANČESTERU": "Gumari" očitali lekciju pretendentu na plasman u elitu - Ivica Momčilović formira ekipu za viši rang!

Foto: FK Trayal

Prvi deo takmičarske godine u okviru Prve lige Srbije obeležili su klubovi koji su prethodne jeseni zakoračili na prvoligašku scenu. Među pet prvoplasiranih ekipa mesto su našla čak četiri dojučerašnja srpskoligaša, a prijateljski susret koji je odigran na pomočnom terenu nedavno otvorenog Gradskog stadiona Dubočica, samo potvrđuje činjenicu da razlika između navedena ranga takmičenja, nije velika.

 

Dominanttni lider istočne grupe srpskoligaškog karavana, ekipa kruševačkog Trayala gostovala je u Leskovcu trenutno trećeplasiranoj ekipi Prve lige Srbije, GFK Dubočici i zabeležila je iznenađujući trijumf.

Popularni "gumari" su golovima Filipa Đurovića i Alekse Beskorvajnija zabeležili trijum rezultatom 2:1.

- Prijateljska utakmica:

GFK Dubočica (Leskovac) - Trayal (Kruševac) 1:2 (1:1)

Stadion: Gradski stadion "Dubočica"-pomoćni teren sa veštačkom travom

 

Nakon prvog kontrolnog susreta trener "gumara" nije krio zadovoljstvo prikazanim na terenu:

- Ovo je bila naša prva kontrolna utakmica nakon šest uvodnih treninga koje smo imali u Kruševcu. Rezultat je bio u drugom planu i važno mi je da su momci dobro izgledali na terenu i da su dobro trčali.

Evidentno je bilo da je ekipa već sada fizički prilično spremna:

- Svi igrači su pred odlazak na odmor dobili plan i program individualnih treninga i vidi se da su navedeno ozbiljno shvatili i da su na pripreme stigli zavidno fizički pripremljeni što svakako i meni kao treneru olakšava dalji rad pred nastavak takmičarske sezone - zaključio je Ivica Momčilović.

Kada je reč o nastavku borbe za bodove, GFK Dubočica će u prolećnoj premijeri prvoligaškog karavana dočekati Tekstilac iz Odžaka. Meč je zakazan za 24. februar.

Sa druge strane Trayal nastavak borbe za šampionski pehar u istočnoj grupi srpskoligaškog karavana nastavlja gostovanjem u Meševu, a navedeni meč na programu je drugo dana meseca marta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading