POVRATAK: U dresu Crvene zvezde je osvajao trofeje, a sada se vraća na mesto uspeha - njegove sjajne partije nisu zaboravljene! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.01.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni nakon pola decenije u klubu ga nisu zaboravili.

POVRATAK: U dresu Crvene zvezde je osvajao trofeje, a sada se vraća na mesto uspeha - njegove sjajne partije nisu zaboravljene! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Ponikao je u redovima Partizana, a zatim je 2011. godine direktno iz Humske ulice stigao na beogradsku Marakanu i član Crvene zvezde je bio pune tri godine, s tim što je gotovo godinu dana proveo u ekipi Sopota.

 

Jovan Krneta, danas iskusni tridesetjednogodišnji centralni bek, nakon nekoliko godina provedenih u "pečalbi", 2022. godine se vratio u srpski fudbal, a poslednjih šest meseci bio je član kulskog Hajduka 1912 sa kojim je vodio borbe u okviru vojvođanske grupe srpskoligaškog fudbala.

Kuljani su tokom prethodne jeseni ostvarili skor od četiri pobede, isto toliko remija i sedam poraza i sa ukupno 16 osvojenih bodova, u nastavku šampionata ih očekuje grčevita borba za opstanak, a u odlučujuće bitke ulaze bez iskusnog defanzivca koji se ove zime vraća u klub u kojem je tokom prvog boravka ostavio neizbrisiv trag.

Naime, Jovan Krneta se vraća u Azerbejdžan i ponovo će nakon četiri godine poneti dres Zire ekipe koja se u ovom momentu nalazi na drugoj poziciji azerbejdžanske Premijer lige sa čak 14 bodova zaostatka u odnosu na lidera, ekipu Karabaga.

 

- Jovan Krneta:

Datum rođenja: 4. maj 1992. godine

Mesto rođenja: Beograd

Pozicija u timu: centralni bek

Igračka karijera: Partizan U-19 (Beograd), Teleoptik (Zemun), Partizan (Beograd), Crvena zvezda (Beograd), Sopot (Beograd), Radnički 1923 (Kragujevac), Černomorets Odesa (Ukrajina), Zira (Azerbejdžan), Levadiakos (Grčka), Inđija (Inđija), Rudar Pljevlja (Crna Gora), Smederevo 1924 (Smederevo), Hajduk 1912 (Kula)

Reprezentativna karijera: Srbija-mlađe kategorija (6 utakmica)

Kada je reč o nastavku takmičenja u okviru Srpske lige Vojvodina, ekipa kulskog Hajduka 1912 u odlučujuće prolećne borbe ulazi duelom u Šajkašu gde će se sastati sa domaćim Borcem koji u ovom momentu ima tri boda više u odnosu na Kuljane.

Prvi ovosezonski meč dve ekipe okončan je podelom bodova rezultatom 0:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading