"Kad sam mogao da se oženim nisam hteo, a kad hoću ne mogu": Glumac Milan Vasić obilazi manastire, ima mnogo jaku poruku na Vaskrs (VIDEO)

Autor:

Zabava

05.05.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumačka zvezda iznosi svoja razmišljanja o braku i porodici, pa se osvrće na verske teme.

"Kad sam mogao da se oženim nisam hteo, a kad hoću ne mogu": Glumac Milan Vasić obilazi manastire, ima mnogo jaku poruku na Vaskrs (VIDEO)

Foto: Luka Tomić

Glumac Milan Vasić (45) odlučio je da proslavi Vaskrs na poseban način, te posetio manastire Ravanicu i Manasiju. Tokom posete, Vasić je svojim pratiocima na Instagramu uputio posebnu poruku, ističući važnost obilaska verskih zdanja i očuvanja tradicije.
 

 


Dok se nalazio u manastiru Ravanica, Vasić je naglasio značaj očuvanja istorijskih vrednosti i pozvao ljude da obilaze svoje svetinje.

 

 

Takođe je istakao važnost prenošenja znanja o kraljevima, carevima i kneževima na mlade naraštaje. Kao zadužbinu kneza Lazara iz 14. veka, Ravanicu je opisao kao prelep manastir i pozvao ljude da dođu i poklone se knezu Lazaru.

Obilazite svoje svetinje, vodite svoju decu i pričajte im o njihovim kraljevima, carevima, kneževima i svojim korenima. Hristos vaskrese. Srećan vam Uskrs - poručio je glumac, pa nastavio:

Dođoh do mog kneza Lazara. Predlažem svima, ako već ne možete da odete na Kosovo i Metohiju, u rodni kraj kneza Lazara, i selo Prilepac, da dođete u manastir Ravanicu, zadužbinu kneza Lazara iz 14. veka. Prelep je manastir, a imate i tu čast da se poklonite knezu Lazaru.

Govoreći o manastiru Manasija, Vasić je istakao da je ovo bila zadužbina Lazarevog sina, despota Stefana Lazarevića, izgrađena početkom 15. veka. 

- Kada je knez Lazar završio manastir Ravanicu, došao je njegov sin, despot Stefan i manastir mu se jako dopao. A onda je rekao ocu da će on da napravi još lepši, sa mnogo više svetlosti i to je i dobio. Tako što je napravio velike prozore - ispričao je.

Pored verskih tema, Milan je izneo i svoje lične želje, te razmišljanja o braku i porodici.

Republika

Foto: youtube.com/pgp-rts

Glumac Milan Vasić veoma drži do naše vere i tradicije

Istakao je da bi voleo da se oženi i osnuje porodicu, ali da sve prepušta Božijoj volji.

Ako je Bog rekao da to bude, biće, ako ne... Ja bih voleo da se oženim i da imam decu, ali ne mogu ja sad na silu. Drugari mi kažu pravi dete, pa kako da pravim dete, pa nije kao napraviš dete i to je to. Dete se pravi iz ljubavi. Danas brak i ne postoji više. Sve je u poverenju - rekao je on u emisiji "Exkluziv NIGHT" i dodao:

- Kad sam mogao da se oženim nisam hteo, a kad hoću ne mogu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading