ZABORAVITE NA GLAZERA I JOVANOVIĆA: Statistika je neumoljiva - on je NAJBOLJI GOLMAN u Srbiji!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.01.2024

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Statistički podaci su surovi, ali se na osnovu njih mnogi zaključci mogu donositi.

ZABORAVITE NA GLAZERA I JOVANOVIĆA: Statistika je neumoljiva - on je NAJBOLJI GOLMAN u Srbiji!

Foto: Starsport

Odžaci, grad u Srbiji koji predstavlja središte i administrativni centar istoimene opštine, doživljava fudbalsku renesansu.

 

Fudbaleri Tekstilca u prethodnoj 2022/23 sezoni prvi put u istoriji kroz vojvođansku grupu srpskoligaškog fudbala izborili su se za plasman u drugi stepen  srpskog klupskog fudbala, a prethodnu jesen su okončali sa prefiksom najprijatnijeg iznenađenja.

Plavo-beli su u 20 prvenstvenih mečeva ostvarili skor od devet pobeda, pet remija i šest poraza i sa ukupno 32 osovjena boda u nastavak takmičenja ulaze sa pozicije koja po okončanju ligaškog dela vodi u baraž za popunu superligaškog karavana.

Ono što posebno treba napomenuti jeste činjenica da je ekipa Tekstilca ukupno postigla 23, a primila 11 pogodaka i po tom parametru su najbolja ekipa kada se gledaju prva dva ranga srpskog klupskog fudbala.

Zasigurno najzaslužniji za navedeno pstvarenje jeste iskusni tridesetčetvorogodišnji čuvar mreže Bojan Brać koji je tokom prethodne jeseni mrežu Tekstilca čuvao 19 puta i tom prilikom je matiran 11 puta.

Po navedenom podatku je daleko najbolji kada su u pitanju golmani u superligaškom i prvoligaškom karavanu. Zasigurno dva najbolja golmana na srpskim fudbalskim terenima Omri Glazer (Crvena zvezda) i Aleksandar Jovanović (Partizan) u prvom delu šampionata matirani su 17, odnosno 19 puta i to na jednu utakmicu manje koliko su odigrali.

Foto: Starsport

Statistika je neumoljiva - Bojan Brać je najbolji golman u Srbiji

 

- Bojan Brać:

Datum rođenja: 28. februar 1989. godine

Mesto rođenja: Vrbas

Pozicija u timu: golman

Igračka karijera: Hajduk U-19 (Kula), Radnički (Sombor), Mladost (Apatin), Hajduk (Kula), Univerzitatea Krajova (Rumunija), Banska Bistrica (Slovačka), Radnički (Niš), Odžaci (Odžaci), Hajduk 1912 (Kula), Kabel (Novi Sad)

Priliku za nastavak uspešne serije Bojan Brać će imati u prolećnoj premijeri kada će ekipa Tekstilca gostovati u Leskovcu GFK Dubočici. Navedeni susret na programu je 24. februara, a prvi ovosezonski meč dve ekipe okončan je trijumfom ekipe iz Odžaka minimalnim rezultatom 1:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading