SUPERLIGAŠKO POJAČANJE STIGLO NA "ADMIRALBET ARENU": Napadač iz Gane vodi crveno-bele ka eliti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.01.2024

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na afrički pogon...

SUPERLIGAŠKO POJAČANJE STIGLO NA "ADMIRALBET ARENU": Napadač iz Gane vodi crveno-bele ka eliti!

Foto: FK Javor-Matis Ivanjica

Fudbaleri sremskomitrovačkog Radničkog jesenji deo šampionata u okviru Prve lige Srbije okončali su na sedmoj poziciji i u odlučujuće prolećne borbe ulaze sa četiri boda zaostatka u odnosu na Tekstilac iz Odžaka koji trenutno drži poziciju koja vodi u baraž za popunu superligaškog karavana.

 

Ekipa sa "AmiralBet Arene" zabeležila je skor od sedam pobeda, isto toliko remija i šest poraza uz 18 datih i 17 primljenih pogodaka.

Rukovodstvo crveno-belih upravo je činjenicu u svega 18 postignutih pogodaka, videlo kako glavni nedostatak u borbi za sam vrh tabele i u tom cilju su dešavanja u zimskom prelaznom roku usmerili ka angažovanju novog centarfora.

Novi član sremskomitrovačkog Radničkog postao je nekadašnji član ivanjičkog Javor-Matisa, Džonson Amuzu.

Reč je o mladom dvadesetogodišnjem napadaču koji je u Ivanjicu stigao u septembru 2023. godine, ali je tokom prethodne jeseni zabeležio svega jedan nastup i to na beogradskoj Marakani protiv Crvene zvezde u susretu koji je aktuelni šampion teškom mukom rešio u svoju korist rezultatom 3:2.

 

 

- Džonsom Amuzu:

Datum rođenja: 15. avgust 2003. godine

Mesto rođenja: Bator - Gana

Pozicija u timu: napadač

Igračka karijera: Susubiribi SC (Gana), Javor-Matis (Ivanjica)

Sezona 2023/24: 1 utakmica / 0 golova

Amuzu u Sremsku Mitrovicu stiže kao pozajmljeni fudbaler ivanjičke ekipe, a u redovima crveno-belih provešće narednih šest meseci.

Priliku za debi u dtresu novog kluba imaće u prolećnoj premijeri kada će ekipa Radničkog gostovati ubskom Jedinstvu. Navedeni susret je zakazan za 24. februar, a prvi ovosezonski meč okončan je trijumfom sremskomitrovčana rezultatom 4:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading