MLADI VEZISTA DOGOVORIO SARADNJU: U redove Srbobrana stiže đak superligaša iz Novog Sada!

Autor:

Sport

12.01.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treće pojačanje ove zime.

MLADI VEZISTA DOGOVORIO SARADNJU: U redove Srbobrana stiže đak superligaša iz Novog Sada!

Foto: Shutterstock

Sastav Srbobrana trenutno zaostaje za baraž mestom četiri boda, dok je jesenji prvak udaljen duplo više. Zaostatak je svakako dostižan, jer su u igri na proleće čak 45 boda. 

Republika

Uprava kluba radi na jačanju igračkog kadra kako bi ekipa bila konkurentnija na proleće za najviši plasman. U dosadašnjem transfer periodu tim je ojačan povratkom Dejana Zorića, koji je nakon četiri nepune godine odlučio da opet zaduži opremu Srbobrana. Drugi novajlija u trećeplasiranom timu PFL-a Subotice je Martin Jelić (21). 

Mateja Novaković (23) treće je zimsko pojačanje Srbobrana, reč je mladom i perspektivnom fudbaleru koji može pokriti više pozicija u veznom redu, ali se najbolje snalazi u ofanzivnom prostoru. 

Republika

Foto: FK Srbobran

Novaković zvanično u Srbobranu

Novaković je kao dete prošao fudbalsku školu Vojvodine, zatim je nastupao za Indeks i Slaviju iz Novog Sada. U opremi Slavije je bio skoro šest godina, ali se sa klubom razišao početkom kalendarske 2023. godine, i od tada je bio bez angažamana.

Trećeg novajliju Srbobrana pored travnate podloge navijači mogu videti i na parketu, gde od 2021. godine nastupa za futsal klub "SU Fortuna" iz Novog Sada. Dolaskom Novakovića osvežene je vezni red tima, Jelić je tu da ojača defanzivu, dok Zorić može da odgovori zadacima na više pozicija u timu.

Prolećni deo prvenstva ekipa Srbobrana otvara na gostovanju Jadranu iz Feketića, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 3:0.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading