MINIMALAC DOMAĆINA VREDAN TRIJUMFA: Bodovi idu Prvom partizanu, ali su pobednici svi učesnici ovog meča!

Autor:

Sport

11.12.2023

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spuštena je zavesa na jesenji deo Zlatiborske okružne lige.

MINIMALAC DOMAĆINA VREDAN TRIJUMFA: Bodovi idu Prvom partizanu, ali su pobednici svi učesnici ovog meča!

Foto: FK Jedinstvo Kalenić

Proteklog vikenda odigrana je odložena utakmica trećeg kola Zlatiborske okružne lige u kojem je Prvi partizan ugostio sastav Jedinstva iz Kalenića. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 10. pozicije i 14 osvojenih bodova, dok su gosti sa dva boda manje bili na 12. mestu.

Republika

Uslovi za igru nisi bili idealni, hladno vreme i ne tako dobar dobar teren onemogućio je fudbalere da prikažu bolju igru. Čak je i po komentarima domaćih igrača teren bio "oranica", i sigurno je da će biti potreban određen vremenski period da se isti dovede u normalu.

Odlično su domaći ušli u meč, pritiskali su rivala iz više pozicija, ređale su se prilike pred golmanom Sinđelićem, ali je mreža Jedinstva ostala netaknuta. Gosti su pred kraj poluvremena mogli da naplate sve promašaje Prvog partizana, ali se ipak na pauzu otišlo bez golova.

Drugi deo meča počeo je inicijativom domaćina, ofanzivni naleti Prvog partizana isplatili su se na isteku 62. minuta kada se zatresla mreža Jedinstva. Odličan centaršut Stamatovića iskoristio je Aleksandar Poledica, 1:0. 

Primirili su igru u tim trenucima domaćini, dok su gosti uglavnom dugim loptama pokušavali da dođu do izjednačenja. Uslovi za igru su dodatno otežavali fudbalerima Jedinstva da kroz pas igru stignu do pogotka. 

Izmenama su domaći primirili dodatnu igru, i do poslednjeg sudijskog zvižduka su uspeli da sačuvaju minimalnu prednost. U tome im je olakašao i Miloš Kostić, fudbaler Jedinstva koji je na isteku 84. minuta zaradio direktan crveni karton.

Prvi partizan (Užice) - Jedinstvo (Kalenić) 1:0 (0:0)

Prvi partizan: Đurić, Stamatović, Đurić, Knežević, Delić, Vukotić, Trijić, Kovačević (od 48' Janković), Poledica (od 88' Nikolić), Radojičić, Bunčić (od 80' Sokić)

Jedinstvo: Sinđelić, Vukosavić, Vilimanović, Jovičić, Ćosić, Vujović, Vujić, Kostić, Đokić, Dragačevac, Bakić

Iz domaćeg tima su nakon meča poručili:

- Ako ćemo iskreno, obe ekipe su juče zaslužile po tri boda, u fudbalskim neuslovima momci su pokazali da vole sport i svoje klubove. Na svu sreću, niko se nije povredio, Jedinstvu želimo sve najbolje u daljem radu, vidimo se na proleće kraj Skrapeža. Pred nama je zimska pauza u kojoj nećemo sedeti skrštenih ruku.

Prvi partizan će zimsku pauzu nakon nova tri boda provesti na devetom mestu, dok će Jedinstvo biti na 12. poziciji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading