RETROSPEKTIVA: Ostvareni rezultati jesu dobri, ali su mogli biti i bolji - crveno-beli ne gube nadu da ponovo mogu do vrha tabele!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.11.2023

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlosezonski šampion se nada boljim ostvarenjima tokom proleća!

RETROSPEKTIVA: Ostvareni rezultati jesu dobri, ali su mogli biti i bolji - crveno-beli ne gube nadu da ponovo mogu do vrha tabele!

Foto: OFK Kikinda

Fudbaleri OFK Kikinde prethodnu sezonu u okviru Vojvođanske lige Istok okončali su šampionski sa osam bodova prednosti u odnosu na Slobodu iz Novih Kozaraca, čime je obezbeđen i povratak u srpskoligaško društvo nakopn samo godinu dana odsustva.

 

Nova sezona u Srpskoj ligi Vojvodina donela je zapažena ostvarenja crveno-belih koji su jesen okončali na trećoj poziciji sa ukupno 27 osvojenih bodova. Čini se da je ostvarenje moglo biti i bolje da ekipa OFK Kikinde nije u psolednja tri susreta zabeležila po jednu pobedu, remi i poraz.

Klub je po okončanju takmičarske 2023. godine kroz prizmu statistike analizirao ostvareno tokom prethodna nešto više od tri meseca:

- Najubedljivija pobeda ostvarena je na domaćem terenu protiv 1. maja iz Rume rezultatom 5:1, dok je najubedljiviji polusezonski poraz zabeležen u duelima protiv GFK Slovena iz Rume i zrenjaninskog Radničkog rezultatom 0:2.

- Ukupno su se na terenu u crveno-belom dresu našla 23 fudbalera, a najviše minuta na terenu proveli su Mirkov (1.340) i Mojsilović (1.195).

- Na domaćem terenu je ostvaren skor od pet pobeda, dva remija i jednog poraza, uz gol koeficijent 18:3

- Znatno teže je bilo na gostovanjima gde je uz tri pobede i isto toliko remija, zabeležen i jedan remi uz pet datih i sedam primljenih golova.

Foto: OFK Kikinda

Prošlosezonska proslava titule u Kikindi

 

- Najbolji strelci ekipe su Mirkov i Lolić sa po pet postignutih pogodaka, a za njima sledi Đukić sa tri.

- Zanimljivo je napomenuti da ekipa od 23 pogotka, niti jedan iz igre nije postigla van šesnaeste metara, ne račnajući golove iz prekida.

- Po dva jedanaesterc su suđena za i protiv crveno-belih i sva četiri su realizovana.

- Ekipa polusezonu završava sa 45 žutih i dva crvena kartona.

Nastavak takmičenja planiran je za mart mesec 2024. godine, a u prvom prolećnom kolu OFK Kikinda gostuje u Novim Banovcima ekipi Omladinca. Prvi ovosezonski susret dve ekipe okončan je pobedom crveno-belih rezultatom 2:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading