13 OD 13: Nema im ravnih - deklasirali Partizan i stavili tačku na idealnu polusezonu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.11.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajno jesenje ostvarenje ekipe iz Lokve.

13 OD 13: Nema im ravnih - deklasirali Partizan i stavili tačku na idealnu polusezonu!

Foto: FK Banatul

Fudbaleri Banatula iz Lokve prethodnog vikenda stavili su tačku na polusezonu u okviru Druge južnobanatske lige Istok tokom koje nisu imali ravnopravnog takmaca u borbi za jesenje lovorike.

 

Ubedljivim trijumfom nad Partizanom iz Uljme rezultatom 7:2 stigli su do 13 pobede u isto toliko odigranih prvenstvenih mečeva i sa maksimalnih 39 osvojenih bodova odlaze na zimski odmor. Uz navedeno treba napomenuti da je ekipa Banatula u prvom delu šampionata postigla čak 54 pogotka, dok se njihova mreža tresla svega devet puta.

U razgovoru za portal Republika.rs, prvi čovek sportskog kolektiva iz Lokve Darian Tapalaga je sumirao utiske, ali i izneo očekivanja uoči prolećnih borbi:

- Nema sumnje da je prvi deo sezone više nego uspešan Posle 13 odigranih kola zabeležili smo isto toliko pobeda sa gol razlikom +45. Ovo je veliki uspeh ne samo za klub već i za naše Lokve i našu opštinu Alibunar. Od osnivanja kluba 2020. godine smo marljivo radili, doveli smo kvalitetna pojačanja koja su opravdala naša očekivanja - istakao je predsednik FK Banatul i dodao:

- Takođe bih želeo u ime kluba da se zahvalim igračima, članovima uprave, stručnom štabu kao i navijačima i sponzorima na uspešnoj polusezoni. Nakon mini pauze počinjemo sa planovima i pripremama za proleći deo sezone, a većih kadrovskih promena neće biti. Cilj je jasan, plasman u viši rang takmičenja sa maksimalnim učinkom, a to je 26-0-0.

Foto: FK Banatul

Uspešna polusezona je okončana druženjem

 

Na kraju, Tapalaga je izneo i recept svih dosadašnjih ostvarenja:

- Klub je jako dobro organizovan, sa jakom upravom a slobodno mogu reći da svi funkcionišemo kao jedna velika porodica, a klub je naš drugi dom.

Ekipa odlazi na zasluženi odmor, a prvo iskušenje u nastavku sezone Banatul će imati na svom terenu kada će ugostiti trenutno sedmoplasirani Borac iz Velikog Središta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Delegat

23.11.2023 18:44

Smesno kako je prvi čovek kluba samouvereno slagao, kao da ne zna da su od 13 kola bar 10 namestili, da li platili protivniku, da li platili sudijama, svejedno, na isto se svodi, novi trener kluba takodje ima poznanstva u savezu pa pomaze u namestanju utakmica, vrlo dobro poznajem i pratim ove lige, nazalost to je prava slika naseg fudbala, imas para ides u visi rang itd.. Mislim da ce se ovaj klub zadrzati jednu sezonu u visem rangu maksimalno.. Tako da ne znam u cemu je poenta kupovanja ulaska u visi rang? Iz ličnih ili politickih interesa ili samo lecenje kompleksa i dokazivanje svoje moći, naravno ni to ne moze dugo da traje... Sportski pozdrav