ZA FUDBALSKE ANALE: Pitanje šampiona možda jeste rešeno, ali je broj nepoznatih u sportskoj jednačini ogroman - čak devet klubova se nalazi u razmaku od tri boda!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.11.2023

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O zanimljivosti ovosezonskog takmičenja ne treba trošiti reči.

ZA FUDBALSKE ANALE: Pitanje šampiona možda jeste rešeno, ali je broj nepoznatih u sportskoj jednačini ogroman - čak devet klubova se nalazi u razmaku od tri boda!

Foto: OFK Beograd

Aktuelnu sezonu u okviru Prve lige Srbije svakako je obeležio OFK Beograd. Ekipa koja se prethodne godine takmičila u okviru Srpske lige Beograd, ove jeseni suvereno vlada prvoligaškom scenom i već sada mnogi smatraju da je pitanje šampiona i putnika u elitni rang, rešeno.

 

"Romantičari" nakon 13 odigranih prvenstvenih mečeva, imaju čak 12 bodova prednosti u odnosu na Smederevo 1924 i Inđiju Toyo Tires koji predstavljaju glavne konkurente za osvajanje druge pozicije koja takođe obezbeđuje direktan plasman u viši rang takmičenja.

Međutim, ono što posebno "bode oči" kada je u pitanju ovosezonska Prva liga Srbije, jeste činjenica da drugoplasiranu ekipu Smedereva 1924 i desetoplasiranu šabačku Mačvu dele svega tri boda,, a čak i GFK Sloboda iz Užica, koju dva stepenika dele od zone ispadanja, mogla bi sa nekoliko pozitivnih rezultata ne samo da se umeša u borbu za plasman u plej-of, već i da pronađe put ka samom vrhu tabele.

Iz svega navedenog potpuno je jasno da će svaka naredna takmičarska runda obilovati uzbuđenjima. Već narednog vikenda gotovo svi mečevi odlučuju o rasporedu u vrhu, a jedini koji se izdvaja iz navedenog društva, jeste meč u "srpskoj Atini" gde će RFK Novi Sad 1921 i Metalac iz Gornjeg Milanovca voditi možda i ključnu borbu kada je u pitanju očuvanje prvoligaškog statusa.

Republika

Foto: Instagram.com/prvaligasrbijeofficial

Prvoligaški karavan u sezoni 2023/24

 

- Prva liga Srbije, 15. kolo:

GFK Dubočica (Leskovac) - Jedinstvo (Ub); 5. novembar

RFK Grafičar (Beograd) - GFK Sloboda (Užice); 5. novembar

OFK Beograd (Beograd) - Mačva (Šabac); 5. novembar

Tekstilac (Odžaci) - OFK Vršac (Vršac); 5. novembar

Kolubara (Lazarevac) - Mladost GAT (Novi Sad); 5. novembar

Radnički (Novi Beograd) - Inđija Toyo Tires (Inđija); 6. novembar

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Metalac (Gornji Milanovac); 6. novembar

Radnički (Sremska Mitrovica) - Smederevo 1924 (Smederevo); 6. novembar

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading