ZABORAVITE NA ZVEZDU I PARTIZAN: Nakon gotovo šest godina došlo je vreme da se odigra veliki derbi - Ruma je u epicentru fudbalskih zbivanja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.11.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svu putevi će u subotu voditi ka Rumi.

ZABORAVITE NA ZVEZDU I PARTIZAN: Nakon gotovo šest godina došlo je vreme da se odigra veliki derbi - Ruma je u epicentru fudbalskih zbivanja!

Foto: FK 1. maj Ruma

Ruma, grad koji su prvi put spominje u Sremskom defteru iz 1546. godine, danas gotovo pet vekova kasnije može se pohvaliti velikim fudbalskim derbijem koji u mestu u blizini južnih obronaka Fruške gore izaziva pažnju ljubitelja fudbala, gotovo identičnu onoj kada se u prestonici sastaju beogradski večiti rivali.

 

Nakon gotovo punih šest sezona ekipe 1. maja i GFK Slovena sastaće se u borbi za bodove u okviru 13. runde vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana.

I pored činjenice da se domaćin nalazi u donjem delu tabele i da već šest mečeva u kontinuitetu ne zna za trijumf, a da sa drug strane ekipa GFK Slovena vodi veliku borbu sa inđijskim Železničarom, OFK Kikindom i novobanovačkim Omladince za plasman u prvoligaški karavan, pitanje pobednika se ipak ne može unapred odrediti.

Posebnu draž predstojećem derbiju daje i podatak da se u Rumi, počevši od fudbalera i sportskih radnika, do pristalica dve ekipe, svi međusobno poznaju, tako da se može očekivati istinski fudbalski spektakl u kojem će uživati svi ljubitelji sporta i fudbala.

Foto: FK 1. maj Ruma

Sve je spremno za veliki derbi

 

- Srpska liga Vojvodina, 13. kolo:

1. maj (Ruma) - GFK Sloven (Ruma)

Stadion: FK 1. maj, Ruma

Datum: Subota, 4. novembar

Početak: 13 časova

Cena ulaznice: 300,00 RSD

Foto: FK 1. maj Ruma

Svi na stadion - sledi derbi

 

Da podsetimo, poslednji veliki derbi Rume odigran je 19. maja 2018. godine kada je u okviru 28. kola Područne fudbalske lige Sremska Mitrovica ekipa GFK Slovena slavila na stadionu velikog rivala rezultatom 2:1.

Ukoliko bi smo posmatrali poslednjih deset odigranih mečeva, ekipa 1. maja ima zabeleženu pobedu više. Domaćin predstojećeg meča je zabeležio četiri trijumfa, naspram tri pobedee GFK Slovena, dok su tri susreta okončana podelom bodova. Ostvareni gol koeficijent iznosi 15:10 u korist FK 1. maj.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading